Головна Без категорії Особливості призначення компенсації «Пакунок малюка» у 2024 році

Особливості призначення компенсації «Пакунок малюка» у 2024 році

312
0

Джерело: Нововолинська міська рада

«Пакунок малюка» — це державна програма одноразової натуральної допомоги сім’ям при народженні дитини, що була впроваджена в рамках політики з підтримки сімей та народжуваності в Україні. Мета цієї програми – підтримка родини новонародженого та допомога у  забезпеченні належного догляду за немовлям.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 09.02.2024 № 136   „ Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 р. № 204 та зупинення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2023 р. № 1048” (далі – постанова). Даною постановою внесено зміни до постанови КМУ від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”  якою врегульовано питання продовження реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка ˮ у 2024 році. Дана постанова набрала чинності з січня 2024 року.

Постановою передбачено, що виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на поточний рахунок із спеціальним режимом (далі – спеціальний рахунок), відкритий в АТ КБ “ПриватБанк”.

Спеціальний рахунок може бути відкритий отримувачем:

  • особисто за його зверненням до відділення уповноваженого банку;
  • за допомогою засобів мобільного застосунку та/або офіційного веб-сайту уповноваженого банку (за технічної можливості).

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на дитину для придбання дитячих товарів – засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок; дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; дитячих іграшок; текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр; дитячих ходунків, дитячих колясок, дитячих ванночок для купання.



реклама у Нововолинськ