Головна Новини міста У Нововолинську координаційна група працює над визначенням потреб населення у нових соціальних...

У Нововолинську координаційна група працює над визначенням потреб населення у нових соціальних послугах

175
0

Джерело: Нововолинська міська рада

У Нововолинську розпочала роботу координаційна група з питань визначення потреб населення у соціальних послугах під час дії надзвичайного або воєнного стану на території України або в окремій її місцевості.

Дорадчий орган створений на виконання «Порядку визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці/ територіальної громади у соціальних послугах», затвердженого наказом Міністерства соціальної політики від 19. 04. 2023 р., про організацію визначення потреб населення у соціальних послугах під час дії воєнного стану.

6 березня відбулося перше засідання координаційної групи. Його очолила заступниця міського голови Ніна Шумська. Представники управління соціального захисту населення, територіального центру, центру соціальних служб, благодійного фонду «Карітас Волинь», громадських організацій ознайомились із нововведеннями у нормативних документах, які регулюють соціальну роботу в громадах.

Поспілкувалися про наявні послуги для населення у Нововолинській громаді, а також занотували варіанти соціальних послуг, які необхідно запровадити:

· супровід дітей з інвалідністю під час навчання;

· фізичний супровід осіб з інвалідністю;

· денний догляд осіб з інвалідністю;

· соціальна адаптація учасників бойових дій та їх сімей;

· соціальна адаптація осіб з інвалідністю.

До слова, фахівці управління соціального захисту населення наприкінці 2023 року провели опитування щодо визначення найбільш потрібних соціальних послуг у Нововолинській громаді. Долучилося понад 1 тис. респондентів.

Ніна Шумська підкреслила, що наразі на державному рівні велика увага зосереджена на ВПО, але мешканці громади також потребують якісних соціальних послуг та підтримки. Тому у соціальних службах повинні враховувати потреби й місцевого населення, і осіб, які прибули у громаду.

Директор благодійного фонду «Карітас Волинь» о. Володимир Кметь поінформував про роботу Центру життєстійкості у Нововолинську.



реклама у Нововолинськ