Головна Без категорії Питання протидії домашньому насиллю та насиллю за ознаками статі на контролі: відбулося...

Питання протидії домашньому насиллю та насиллю за ознаками статі на контролі: відбулося засідання Координаційної ради

69
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Упродовж першого кварталу 2024 до управління соціального захисту населення надійшло 29 заяв про вчинення домашнього насильства. Нерідко свідками й жертвами кривди стають діти. Серед постраждалих найчастіше – жінки. Упродовж трьох місяців від чоловіків надійшло три заяви про вчинення домашнього насилля та насилля за ознакою статі над ними. До поліції звернень надходить більше, але часто виклики бувають свідомо неправдивими. Цю інформацію озвучили під час засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми.

З метою профілактики домашнього насильства, у Нововолинській громаді регулярно проводять роботу. Зокрема, працює мобільна бригада, організовують інформаційні заходи, працює психолог, ведеться облік сімей, у яких зафіксовано факти вчинення кривди.

Чергове засідання Координаційної ради відбулося 27 березня. Його очолила заступниця міського голови Ніна Шумська. Долучилися старости Грибовицького та Грядівського старостинських округів, представники управління соціальної та ветеранської політики, управління освіти, служби у справах дітей, центру соціальних служб, відділення поліції №1 (Нововолинськ).

Загалом на порядку денному Координаційної ради розглянули три питання.



реклама у Нововолинськ