Головна Без категорії У Нововолинській громаді розвивають соціальну галузь: триває підготовка до впровадження нового проєкту

У Нововолинській громаді розвивають соціальну галузь: триває підготовка до впровадження нового проєкту

152
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Нововолинськ у двадцятці громад Волині, Закарпаття та Львівщини, де розпочинають реалізацію проєкту «Формування системи кращого догляду та підтримки сімей». Фінансує проєкт Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), а координацією роботи займається Навчально-реабілітаційний центр «Джерело». Міський голова Борис Карпус нещодавно підписав меморандум, який засвідчує готовність до співпраці з цими організаціями.

Зараз триває підготовка до впровадження проєкту. Для його успішного старту та функціонування робоча група, шляхом опитування, визначила потреби мешканців у соціальних послугах. Ще заплановані консультації з окремими категоріями населення: багатодітними та прийомними сім’ями, особами з інвалідністю, родинами, які опинилися в складних життєвих обставинах, ВПО, молоддю тощо.

Розпочалося навчання спеціалістів, які будуть залучені у проєкті. Курси триватимуть пів року.

29 березня директорка Нововолинського центру соціальних служб Юлія Янюк провела засідання робочої групи. Учасники засідання проаналізували вже виконану роботу та окреслили орієнтири на найближчий час.

До кінця 2024 року заплановано завершити усі підготовчі роботи, обладнати приміщення, чітко структурувати перелік послуг, які надаватимуть родинам та запустити проєкт в дію.



реклама у Нововолинськ