Головна Новини міста Грип та ГРВІ: епідситуація у Нововолинській громаді

Грип та ГРВІ: епідситуація у Нововолинській громаді

114
0

Джерело: Нововолинська міська рада

За даними Нововолинського відділення Володимирського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» у Нововолинській громаді протягом тижня, 8 по 14 квітня зареєстровано 94 випадки ГРВІ. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 27%. Серед усіх, хто занедужав, 57,4% – діти віком до 17 років.

Госпіталізована 1 особа (дитяче населення).

Загалом з початку епідсезону у Нововолинській громаді зареєстровано 4156 випадків ГРВІ, з них 51,4 % становлять діти. У тому числі 319 випадків COVID-19, з них 6,9 % діти.

Щорічна вакцинація – найефективніший метод профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику: медичні працівники,  вагітні,  особи старше 65 років, а також учителі  та усі, хто працює в місцях скупчення людей. Щеплення проти грипу можна проводити протягом усього епідсезону.

Зверніть увагу, вакцинація проти грипу не буде захищати від COVID-19 й навпаки. Тому у людей, з важкими супутніми захворюваннями або у старших за віком, має бути щонайменше 2 щеплення – від COVID-19 та від грипу.

Пункти щеплень працюють на базі амбулаторій №2 та №3, АЗПСМ Благодатне в будні з 9:00 до 17:00. А також проводяться виїзди мобільної бригади в установи та на підприємства для проведення профілактичних щеплень.

Медики рекомендують дотримуватися протиепідемічних заходів. Зокрема, правильно використовувати захисні маски, дотримуватись соціальної дистанції, провітрювати приміщення, регулярно мити руки та вакцинуватися. А також своєчасно звертатися за медичною допомогою до сімейних лікарів.



реклама у Нововолинськ