Головна Без категорії КОМПЕНСАЦІЯ «ПАКУНОК МАЛЮКА» У 2024 РОЦІ. ОСОБЛИВОСТІ ПРИЗНАЧЕННЯ

КОМПЕНСАЦІЯ «ПАКУНОК МАЛЮКА» У 2024 РОЦІ. ОСОБЛИВОСТІ ПРИЗНАЧЕННЯ

154
0

Джерело: Нововолинська міська рада

«Пакунок малюка» — це державна програма одноразової натуральної допомоги сім’ям при народженні дитини, що була впроваджена в рамках політики з підтримки сімей та народжуваності в Україні. Мета цієї програми – підтримка родини новонародженого та допомога у  забезпеченні належного догляду за немовлям.

У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму вартість бебі-боксу в 2024 році зросла до 7689 грн (вартість «Пакунку малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 році – цей прожитковий мінімум складає 2563 грн).

Оформити грошову компенсацію можна:

  • через особисте звернення до ЦНАПу за місцем проживання (перебування);
  • надіславши заяву з  необхідними   документами   поштою  до    структурного

підрозділу з питань соціального захисту ;

  • скориставшись послугою єМалятко на порталі Дія.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів тільки на поточний рахунок із спеціальним режимом (далі – спеціальний рахунок), відкритий в АТ КБ “ПриватБанк”.

Спеціальний рахунок може бути відкритий отримувачем:

  • особисто за його зверненням до відділення уповноваженого банку;
  • за допомогою засобів мобільного застосунку та/або офіційного веб-сайту уповноваженого банку (за технічної можливості).

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на дитину для придбання дитячих товарів – засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок; дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; дитячих іграшок; текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр; дитячих ходунків, дитячих колясок, дитячих ванночок для купання.



реклама у Нововолинськ