Головна Розваги Все, що потрібно знати про легендарний лікер Becherovka

Все, що потрібно знати про легендарний лікер Becherovka

48
0

Becherovka – невід’ємна частина чеської культури. Цей напій, який став своєрідною візитівкою країни, вже давно завоював своє місце на полицях барів у різних куточках світу, отримавши визнання не лише серед шанувальників, а й серед барменів. Лікер Бехеровка чудово смакує як самостійний напій, а також підходить для створення смачних коктейлів.

Коротка історія напою

Історія лікеру сягає 1794 року, але перша пляшка була запечатана та продана лише в 1807 році. Засновник компанії, Йосип Бехер, у кінці 18 століття придбав винокурню й розпочав експерименти зі створенням лікерів. У той час він навіть не уявляв, який успіх очікуватиме на його сім’ю через кілька століть.

Спочатку Becherovka вважалась лікарською настоянкою. Вміст 38% алкоголю нікого не турбував, оскільки напій чудово допомагав у процесах травлення та покращував загальний стан організму. І недавно вчені знову підтвердили медичну важливість цього лікеру. У невеликих дозах він може допомагати при розладах нервової системи, позитивно впливати на обмін речовин, а також в інших терапевтичних сферах (проте самолікування може завдати шкоди вашому здоров’ю).

Смакові особливості

Цей лікер має безповторний смак, завдяки воді з місцевих джерел, поряд з якими знаходяться Карлові Вари. Ці джерела привертають сотні тисяч туристів щорічно, мріючих відчути цілющі властивості цієї води. Таким чином, лікер Becherovka називають “13-м джерелом”.

Однак справжній секрет Бехеровка – у його рецептурі. Вона включає в себе різноманітні спеції та трави, багато з яких збираються прямо в Карлових Варах, а деякі імпортуються з інших країн. Точний склад залишається суворою таємницею лише для двох осіб: керівника виробництва та директора. Всі інші знають лише загальну інформацію про використання близько 20 різних видів трав у цьому напої.

Як належить споживати?

Лікер Becherovka можна насолоджувати як аперитив або діжестив. Зазвичай його подають охолодженим до -4-6 градусів. Також можна додавати до кави, чаю або навіть пива. Чеські фернети, до яких відноситься цей лікер, становлять чудову основу для коктейлів. Вони гармонійно поєднуються з різними інгредієнтами, але особливо вдало – з тоніком.

Не знаєте, де купити Becherovka в Україні за адекватною ціною? У онлайн-каталозі магазину maudau.com.ua ви знайдете оригінальні напої. Тут найкраща ціна на Becherovka та швидка доставка до Києва, Дніпра, Одеси, Харкова та інших міст.



реклама у Нововолинськ