Головна Без категорії Грип, ГРВІ та COVID-19: у Нововолинській громаді захворюваність йде на спад

Грип, ГРВІ та COVID-19: у Нововолинській громаді захворюваність йде на спад

74
0

Джерело: Нововолинська міська рада

З 15 по 21 квітня у Нововолинській громаді зареєстровано 73 випадки ГРВІ. Захворювання COVID-19 не реєструвалися.

Порівняно з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ знизилася на 22,3%. Серед тих, хто занедужав 69,8% становлять діти віком до 17 років. З них – 54,9% становлять школярі.

Госпіталізовано 4 особи.

Всього з початку епідсезону з 40-го по 16-й тижні у Нововолинській громаді   зареєстровано 4229 випадків ГРВІ, з них 52,1% становлять діти. У тому числі 319 випадків COVID-19, з них 6,9 % – діти.

Щорічна вакцинація — найефективніший засіб для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби, нагадують медики. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику: медичні працівники,  вагітні,  особи старше 65 років, оскільки  імунітет із віком послаблюється,  люди із хронічними захворюваннями, у котрих  ризик ускладнень грипу значно підвищується, а також учителі  та усі, хто працює в місцях скупчення людей.

Проте, вакцинація проти грипу не буде захищати від COVID-19 й навпаки. Тому у людей, з важкими супутніми захворюваннями або у старших за віком, має бути щонайменше 2 щеплення — і від COVID-19, й від грипу.

Не варто нехтувати й заходами профілактики грипу та COVID-19. Зокрема, правильно використовувати захисні маски, дотримуватись соціальної дистанції, провітрювати приміщення, регулярно мити руки та вакцинуватися. А також своєчасно звертатися за медичною допомогою до сімейних лікарів.



реклама у Нововолинськ