Головна Без категорії Керівники бібліотек Волині переймали досвід у Нововолинську

Керівники бібліотек Волині переймали досвід у Нововолинську

118
0

Джерело: Нововолинська міська рада

У вівторок, 23 квітня, на базі Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбувся обласний семінар директорів публічних бібліотек територіальних громад на тему: «Основні пріоритети розвитку сучасної бібліотеки у відповідності до потреб жителів громади».

Учасники ознайомилися з роботою центральної міської бібліотеки та бібліотеки-філії №1. Провела екскурсію та розповіла про напрямки діяльності директорка ЦБС Аліна Регешук.

Вона акцентувала на розвитку проєктної роботи. На сьогодні Нововолинська бібліотека є учасником 16 успішних проєктів і залучила понад один мільйон гривень грантових коштів. Це фінансування дозволило модернізувати приміщення, яке сьогодні працює в форматі «open space», облаштований безбар’єрний доступ, замінені вікна, двері, зроблений ремонт, придбані нові меблі. Завдяки успішній проєктній діяльності бібліотека отримала різну техніку: ноутбуки, планшети, обладнання та матеріали для творчості. Частина комп’ютерної техніки передана філіям у старостинських округах. Як результат, усі вони мають доступ до інтернету, а відвідувачі можуть прийти та попрацювати.

За словами директорки Аліни Регешук, тепер бібліотека діє не лише як книгозбірня, а також як простір для розвитку, творчості та проведення заходів. Щомісяця тут відбувається близько 40 різних подій: тренінгів, презентацій, зустрічей, майстеркласів для дітей. Триває постійна робота з молоддю за підтримки громадської організації «Нові крила».

На базі бібліотеки діють курси цифрової грамотності для людей поважного віку, де їх навчають користуватися гаджетами, найнеобхіднішими сервісами. Засновано Університет елегантного віку. Після екскурсії учасники семінару долучилися до круглого столу «Бібліотека в сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проєкти».

Привітали гостей керуюча справами виконавчого комітету Валентина Степюк і начальниця відділу культури Марія Душук. У форматі круглого столу говорили про перспективи сучасних бібліотек, які мають стати осередками додаткової освіти та розвитку для мешканців громади.



реклама у Нововолинськ