Головна Без категорії Розвиваємо соціальні послуги: у Нововолинській громаді триває робота над проєктом від ЮНІСЕФ

Розвиваємо соціальні послуги: у Нововолинській громаді триває робота над проєктом від ЮНІСЕФ

120
0

Джерело: Нововолинська міська рада

24 квітня фахівці центру соціальних служб організували засідання двох фокус груп різних категорій населення для інтервʼю. Його провела Олена Нестерець, експертка проєкту «Посилення спроможності громад надавати інтегровані соціальні послуги соціально незахищеним дітям Львівської, Волинської та Закарпатської областей.».

В опитуванні взяли участь представники різних категорій населення: сім’ї у складних життєвих обставинах; сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю; сім’ї, які виховують дітей з особливими освітніми потребами; представники сімейних форм виховання; внутрішньо переміщені особи з дітьми.

Учасники фокус груп через анкетування визначали перелік найбільш потрібних соціальних послуг у громаді.

Також опитування пройшли надавачі соціальних послуг: директорка Нововолинського центру соціальних служб Юлія Янюк, Начальниця Служби у справах дітей Іванна Думич, начальниця Управління соціальної та ветеранської політики – Валентина Журавська.

Озвучені та обговорені пропозиції занотували та взяли в роботу.

На основі зібраної інформації будуть запропоновані до запровадження нові послуги, яких потребують мешканці Нововолинської громади та вдосконалюватиметься наявна система соціального захисту.

Також отримані дані врахують при розробці плану розвитку громади.

Нагадаємо, Нововолинська одна із 20 громад Волинської, Львівської і Закарпатської областей, де впроваджується проєкт “Посилення спроможності громад надавати інтегровані соціальні послуги соціально незахищеним дітям».

Робота над розвитком соціальних послуг передбачає кілька етапів. Спочатку збирали інформацію про соціально-демографічну ситуацію, про надавачів соціальних послуг, про забезпечення соціальними послугами вразливих груп населення, а також статистична інформація про надавачів послуг.

Зараз проводиться опитування мешканців громади, які отримують соціальні послуги та людей, які ці послуги надають.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ “Кращий догляд для кожної дитини”.



реклама у Нововолинськ