Головна Без категорії ГРВІ, грип, COVID-19: епідситуація у Нововолинській громаді

ГРВІ, грип, COVID-19: епідситуація у Нововолинській громаді

126
0

Джерело: Нововолинська міська рада

За даними оперативної інформації в Нововолинській ТГ з 29 квітня по 5 травня зареєстровано 93 випадків ГРВІ, випадки COVID-19 не реєструвалися. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зменшилася на 10%. Серед усіх, хто занедужав 74% становлять діти віком до 17 років, з них 65% становлять школярі.

Летальні випадки від COVID- 19 та грипу не зареєстровані.

Щорічна вакцинація — найефективніший засіб для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику: медичні працівники, вагітні, особи старше 65 років, тому, що імунітет із віком послаблюється, люди із хронічними захворюваннями, у котрих ризик ускладнень грипу значно підвищується, а також учителі та усі, хто працює в місцях скупчення людей.

Вакцинація проти грипу не буде захищати від COVID-19 й навпаки. Тому у людей, з важкими супутніми захворюваннями або у старших за віком, має бути щонайменше 2 щеплення — і від COVID-19, й від грипу. Всього з початку епідсезону в Нововолинській громаді вакциновано проти грипу 106 осіб, із них медичні працівники 41,5%, діти – 3,8%, особи старше 65 р. – 17,1%, інші – 38,1%. Щеплення проти грипу можна проводити протягом усього епідсезону.

КНП «Нововолинський ЦПМСД» забезпечений вакциною Comirnaty від Pfizer для дорослих. Пункти щеплень працюють на базі амбулаторій №2 та №3, АЗПСМ Благодатне в будні дні з 9:00 до 17:00. Також проводяться виїзди мобільної бригади в установи та на підприємства для проведення профілактичних щеплень.



реклама у Нововолинськ