Головна Без категорії Відбулося засідання Координаційної ради з питань ВПО

Відбулося засідання Координаційної ради з питань ВПО

144
0

Джерело: Нововолинська міська рада

У понеділок, 13 травня, члени Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Нововолинської міської ради зібралися на чергове засідання. Його провела голова координаційної ради, радниця міського голови Катерина Варвус. Долучився до роботи міський голова Борис Карпус і його заступниця Ніна Шумська.

На початку засідання слухали звіт про роботу з ВПО у 2023 році та першому кварталі 2024 року. З початку повномасштабного вторгнення Нововолинська громада прийняла понад 10 тисяч ВПО. На сьогодні їх мешкає 3804 особи, з них – 1089 дітей. При управлінні соціальної та ветеранської політики створено відділ підтримки ВПО. Також діє громадська організація переселенців «Незламні разом». Для інформування внутрішньо переміщених осіб функціонує чат-бот у Телеграм «Нововолинськ SOS». Налагоджено співпрацю з міжнародними організаціями з метою залучення фінансової та натуральної допомоги для ВПО. Спостерігається позитивна динаміка інтеграції дітей з родин переселенців. Це підтверджує той факт, що на 20% більше здобувачів освіти почали відвідувати місцеві заклади дошкільної та загальної середньої освіти.

Під час засідання говорили про надання медичних послуг ВПО, підписання договорів із сімейними лікарями, роботу з дітьми, консультаційну підтримку та інше.

Днями Нововолинська громада буде приймати евакуйованих мешканців з територій, де ведуться активні бойові дії. Наразі готують житло для розміщення 30 осіб. Їх розселятимуть у місця компактного проживання у Нововолинську та по старостинських округах, будуть забезпечувати харчуванням і продуктовими наборами. Територіальний центр соціального обслуговування (НСП) звертається до небайдужих мешканців з проханням долучитися до збору необхідних речей. Зокрема, постільної білизни, посуду та меблів. Охочі допомогти можуть звернутися за телефоном: 0635633975.

За результатами засідання члени координаційної ради окреслили завдання. Зокрема, створення телеграм-каналу з можливістю зворотного зв’язку для комунікації з ВПО, оновлення інформаційної пам’ятки із зазначенням переліку медичних послуг і контактів для підписання угод із сімейними лікарями, видача гуманітарної допомоги для новоприбулих ВПО.



реклама у Нововолинськ