Головна Без категорії «Ветерани – шлях додому»: представники Нововолинської громади взяли участь у форумі

«Ветерани – шлях додому»: представники Нововолинської громади взяли участь у форумі

230
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Сьогодні, 14 травня, в Луцьку відбувся форум, який організували спільно Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, міжфракційне депутатське обʼєднання «Реабілітаційні сили України» за підтримки програми USAID, облдержадміністрації та облради.

На заході Нововолинську громаду представив її очільник Борис Карпус, його заступниця Ніна Шумська та начальниця управління соціальної та ветеранської політики Валентина Журавська.

Під час форуму обговорювали питання дотримання прав ветеранів і ветеранок війни, їх соціальний захист, медичне забезпечення, психологічну реабілітацію і професійну адаптацію. З народними депутатами, міністрами, керівництвом області та громад, представниками громадських організацій обмінювалися досвідом, порушували різні питання, щоб на місцях належно підготувати умови для повернення з війни ветеранів.

Міський голова Борис Карпус виступив у рамках дискусійної платформи «Як забезпечити реінтеграцію ветеранів і ветеранок у суспільство?». Він поділився напрацюваннями Нововолинської громади.

Зокрема, запровадження послуги «Ветеран» у Центрі надання адміністративних послуг, створення управління соціальної та ветеранської політики, реалізація послуги «Місто лікує», проведення заходів для сімей військових, оздоровлення їхніх дітей у містах-партнерах за кордоном.

Учасники окреслили головні завдання, які сьогодні стоять перед територіальними громадами у роботі з ветеранами. Це створення умов для їх професійної переорієнтації, працевлаштування, допомога у написанні проєктів і грантів для започаткування власної справи, психологічна та юридична підтримка.



реклама у Нововолинськ