Головна Новини міста Освіта, молодіжна та соціальна політика: представники Нововолинська переймали досвід у Полянській громаді

Освіта, молодіжна та соціальна політика: представники Нововолинська переймали досвід у Полянській громаді

142
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Днями делегація з Нововолинської громади побувала в Закарпатській області на запрошення Полянської ТГ. Переймали досвід колег заступниця міського голови Ніна Шумська, начальниця управління соціальної та ветеранської політики Валентина Журавська, керівниця Центру соціальних служб Юлія Янюк, заступниця начальника управління освіти Вікторія Римарчук, начальниця відділу міжнародного співробітництва, туризму та промоції Олеся Сословська та директор ліцею №8 Олег Янюк.

Візит розпочався зі знайомства за круглим столом. Говорили про діяльність громади в умовах війни. Зокрема, про роботу з внутрішньо переміщеними особами. До слова, з початку повномасштабного вторгнення Полянська громада прийняла понад 20 тисяч переселенців.

У галузі соцполітики перейняли досвід розробки соціального паспорта громади, який в Полянській ТГ був створений за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Відвідали молодіжний центр «Платформа розвитку» напередодні його відкриття. Слід зазначити, що даний центр започатковується в рамках того ж проєкту, що й у Нововолинській громаді. Поспілкувалися з колегами про майбутню діяльність центру, налагодження співпраці та побажали стати сприятливим середовищем, яке буде надавати можливості для розвитку активної молоді.

У рамках обміну досвідом відвідали опорний заклад освіти Полянської громади – Полянський ліцей. Ознайомилися з роботою закладу, створенням безпечного освітнього середовища та впровадженням реформи шкільного харчування. Побували й в укритті закладу.

На завершення зустрічей заступниця міського голови Ніна Шумська подякувала колегам за змістовно проведений час. Своєю чергою запросила представників Поляни відвідати Нововолинськ і познайомитися з успішними кейсами нашої громади.



реклама у Нововолинськ