Головна Новини міста Делегація з Нововолинської громади відвідала партнерське місто Білгорай

Делегація з Нововолинської громади відвідала партнерське місто Білгорай

204
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Цими вихідними міський голова Борис Карпус, його заступниця Ніна Шумська та радниця міського голови Катерина Варвус з робочим візитом перебували у польському місті-партнері Білгорай.

Зустрілися з новообраним бургомістром. Ним став Войцех Глень. Познайомилися з новою командою мера. Також мали діалог із представниками партнерських міст з Німеччини, Словаччини, Литви та Чехії.

У ході поїздки вдалося обговорили подальше співробітництво та напрацювати певні ідеї.

З Білгораєм продовжується співпраця у напрямках: оздоровлення дітей з Нововолинської громади за кордоном, реалізації спільних великих проєктів, підтримки комунального господарства та армії. Домовилися з білгорайцями про передачу потужного генератора на 250 кВт для водоканалу.

Невдовзі техніку доставлять у Нововолинськ. За підтримки міста-партнера Нововолинськ має перспективи долучитися до програми Interreg Europe, що дасть можливість впроваджувати проєкти транскордонної співпраці.

Заручилися підтримкою німецького міста Крайльсгайм. Надалі працюватимемо у напрямках: оздоровлення дітей, передачі комунальної техніки та впровадженні енергоощадних проєктів – утеплення будівель шкіл та садочків.



реклама у Нововолинськ