Головна Без категорії У Нововолинську представили результати роботи із визначення потреб населення у соціальних послугах

У Нововолинську представили результати роботи із визначення потреб населення у соціальних послугах

188
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Дослідження у Нововолинській громаді проводили працівники міського центру соціальних служб у співпраці з Львівським міським центром соціальних послуг та реабілітації «Джерело». Роботу виконували в межах проєкту «Посилення спроможності громад надавати інтегровані соціальні послуги соціально незахищеним дітям Львівської, Волинської та Закарпатської областей», за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Визначали потребу у соціальних послугах у кілька етапів. З вразливими категоріями сімей, ВПО з дітьми, родинами військовослужбовців, неповними сімʼями та іншими категоріями населення, які користуються соціальними послугами, провели фокус-групові дискусії. Працівники соціальної галузі у Нововолинську, надавачі соцпослуг, посадові особи місцевого самоврядування своє бачення висловили у спеціально підготованих інтервʼю.

На основі зібраної інформації сформовано перелік найбільше необхідних соціальних послуг. Зокрема, денний догляд дітей з інвалідністю та для дорослих осіб з інвалідністю; супровід під час інклюзивного навчання; догляд та виховання дітей в умовах, наближених до сімейних; фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, пересуваються на кріслах колісних, мають порушення зору; догляд вдома; медіація; соціальна профілактика; соціальна адаптація; соціальна інтеграція та реінтеграція; натуральна допомога; консультування; соціальний супровід; інформування.

Також є потреба в організації додаткових послуг:

– для дітей з інвалідністю та їхніх сімей – раннє втручання, реабілітація (соціальна та медична), послуги логопеда, паліативний догляд, транспортування (соціальне таксі);

– для ВПО, ветеранів війни/військовослужбовців та їхніх сімей – психологічна допомога, організація ветеран-хабу;

– для всіх вразливих осіб/сімей – безоплатна правнича допомога.

Зі звітом на засіданні 30 травня виступила Олена Нестерець, експертка проєкту «Посилення спроможності громад надавати інтегровані соціальні послуги соціально незахищеним дітям Львівської, Волинської та Закарпатської областей».

Систематизовану інформацію про потреби у соціальних послугах для населення Нововолинської громади передадуть у Міністерство соціальної політики та рекомендуватимуть врахувати при роботі над вдосконаленням наявної системи соціального захисту. Крім того, отримані дані врахують при розробці плану розвитку громади.



реклама у Нововолинськ