Головна Новини міста Виробниче управління комунального господарства інформує: нові тарифи та абонентська плата з липня...

Виробниче управління комунального господарства інформує: нові тарифи та абонентська плата з липня 2024

296
0

Джерело: Нововолинська міська рада

У зв’язку зі змінами в законодавстві, а саме Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг від 03.12.2020 року № 1060‑ІХ (набрав чинності 01.05.2021) внесено зміни до ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», а саме в п. 11 частини першої введена плата за абонентське обслуговування – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором з надання послуги з управління побутовими відходами.

Відповідно до чинного законодавства, Виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради доводить до відома споживачів про намір  з 01 липня 2024 року  запровадити плату за абонентське обслуговування за індивідуальними договорами (витрати виконавця, пов’язані з укладанням договору про надання комунальної послуги, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами).

Згідно планового кошторису витрат на 2024 рік  ВУКГ НМР, розмір плати за абонентське обслуговування на 1 абонента (на один особовий рахунок) на місяць становитиме 5,00 гривень  і буде окремим платежем.

Також інформуємо про те, що підприємством будуть відкореговані наявні тарифи, а саме витрати, що увійдуть до складу плати за абонентське обслуговування будуть виключені з витрат на збут.

Разом із тим, підприємство перегляне та відкоригує інші основні складові тарифу  на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів.

В результаті коригування витрати повної собівартості збільшаться в розрізі послуг на:

  • збирання  та перевезення ТПВ – 13,0%;
  • збирання та перевезення  великогабаритних відходів – 13,0%;
  • видалення ТПВ – 35,0%;
  • перевезення рідких нечистот – 18,0%.

Загальний розмір тарифу на послуги з управління побутовими відходами становитиме:

  • збирання та перевезення твердих побутових відходів – 101,0 грн/м3, для всіх споживачів послуг;
  • збирання та перевезення великогабаритних відходів – 184,60 грн/м3, для всіх споживачів послуг;
  • видалення побутових відходів – 35,60 грн/м3, для всіх споживачів послуг;
  • перевезення  рідких нечистот – 163,00 грн/м3, для всіх споживачів послуг.

Розмір оплати з одного мешканця на місяць:

  • багатоквартиних будинків – 20,30 грн;
  • приватного сектора – 23,70 грн.


реклама у Нововолинськ