Головна Новини Волині Луцьк увійшов у топ-5 обласних центрів за результатами НМТ

Луцьк увійшов у топ-5 обласних центрів за результатами НМТ

32
0

Джерело: www.volynnews.com

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року. Луцьк опинився на четвертому місці серед 22-ох.

У якості вихідних даних для укладання рейтингу використані результати національного мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2024 році.

Як і минулого року, учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники складали національний мультипредметний тест (українська мова, математика, історія України, предмет на вибір).

Національний мультитест було проведено у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді.

Читати ще: Підсумки НМТ у Луцьку: в яких школах найбільше двохсотбальників

Більшість обласних центрів на час проведення НМТ постійно перебувала під загрозою повітряних ударів російського агресора, тому тестування тривало за складних умов. Кілька разів сесії НМТ переривалися повітряними тривогами.

Однак, за повідомленнями Українського центру оцінювання якості освіти, усі учасники отримали свої результати.

Зважаючи на формат тесту й умови проведення НМТ, порівнювати рейтинг 2024 року з рейтингами попередніх років не є доцільним. Також, зважаючи на вказані особливості, не є доцільним ухвалення управлінських рішень за результатами учнів конкретної школи в загальному рейтингу.

Обласні центри в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих випускниками шкіл кожного обласного центру у 2024 році.

Середнє значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування, розраховане як середнє арефметичне результатів усіх тестів з урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав / не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому значення середнього бала може складати менше ніж 100 балів. Якщо випускник школи не з’явився для складання національного мультитесту, такий тест не враховувався під час розрахунку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



реклама у Нововолинськ