Головна Без категорії США готують новий пакет військової допомоги Україні на $375 мільйонів: що до...

США готують новий пакет військової допомоги Україні на $375 мільйонів: що до нього увійде

30
0

Джерело: www.volynnews.com

Сполучені Штати Америки готують пакет військової допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів. Його планують оголосити вже наступного тижня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на анонімних посадовців США, передає Громадське.

Пакет допомоги передбачає патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння.

Politico із посиланням на власні джерела повідомило, що в межах нового пакета військової допомоги США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16.

Зазначається, що ці ракети можуть вражати цілі на відстані понад 100 кілометрів.

Читати ще: США виділять понад $700 мільйонів Україні на гуманітарну та енергетичну підтримку

Видання пишуть, що вміст і розмір пакета можуть змінитися найближчими днями перед тим, як його підпише президент Джо Байден.

Reuters нагадує, що з травня цього року США не надавали пакетів допомоги на суму понад 275 мільйонів доларів. Зокрема, після того, як ЗСУ розпочали операцію в Курській області, Вашингтон відправив два пакети по 125 мільйонів доларів.

Водночас видання звертає увагу на те, що в США залишилося 5,5 мільярда доларів у межах президентських повноважень на скорочення озброєнь для України. Проте їхній термін спливає в кінці вересня. Тому проукраїнські лідери Конгресу США та адміністрація Байдена зараз працюють над тим, щоб продовжити дію допомоги на рік.

Нагадаємо, на початку місяця США вже оголошували про пакет військової допомоги Україні на 250 мільйонів доларів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



реклама у Нововолинськ