Головна Новини Волині Умовний термін і 200 тисяч компенсації: у Луцьку покарали пенсіонера, який на...

Умовний термін і 200 тисяч компенсації: у Луцьку покарали пенсіонера, який на смерть збив жінку

30
0

Джерело: www.volynnews.com

Судили 61-річного пенсіонера, який у Луцьку на смерть збив жінку на пішохідному переході. Він отримав два роки умовного терміну та виплатить компенсацію сім’ї загиблої.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався зранку 27 червня 2023 року на проспекті Соборності поблизу міського РАГСу. Водій автомобіля Mercedes-Benz Володимир А. скоїв наїзд на 55-річну жінку, яка перетинала дорогу по нерегульованому пішохідному переході.

Чоловік, як йдеться в матеріалах слідства, перевищив дозволену в населених пунктах швидкість, не вжив заходів для зменшення швидкості, щоб надати їй дорогу.

У результаті ДТП постраждала отримала тупу травму тіла, що супроводжувалася множинними переломами кісток, забоями та розривами внутрішніх органів. Жінка померла на місці.

Читати ще: 60-річний водій збив жінку: деталі смертельної аварії на Соборності у Луцьку

Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, запевняв, що зробив належні висновки, висловлював жаль щодо вчиненого, просив суворо не карати його. Не заперечив, що керував авто із перевищенням швидкості, дозволеної в населених пунктах.

Також водій частково відшкодував моральну шкоду – виплатив 50 тисяч гривень. Відомо, що він раніше не судимий, характеризується позитивно, брав активну участь у спортивних змаганнях, де неодноразово нагороджувався відзнаками.

Потерпілий чоловік загиблої підтвердив отримання коштів, на призначенні суворого покарання не наполягав, однак хотів позбавити пенсіонера прав. Просив суд додатково стягнути з водія витрати на поховання та 219 тисяч гривень як моральну шкоду.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Дії водія кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто як порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої.

Володимира А. визнали винним і призначили йому три роки позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на рік. Але реальне покарання замінили двома роками іспитового строку.

Крім того, з пенсіонера стягнули 200 тисяч моральної шкоди на користь сім’ї загиблої та 26,5 тисячі за проведення експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



реклама у Нововолинськ