Головна Без категорії Міністр оборони повідомив, яку кількість дронів може виготовляти Україна

Міністр оборони повідомив, яку кількість дронів може виготовляти Україна

26
0

Міністр оборони України заявив про спроможність виробляти мільйони дронів щорічно. Фінансування здійснюється з держбюджету та від міжнародних партнерів, а виробництво зросте в кілька разів наступного року. Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна здатна виробляти кілька мільйонів дронів, з яких частину фінансує держбюджет, а інші кошти надходять від міжнародних партнерів. Про це він розповів”, — повідомляє: ua.news

Міністр оборони України заявив про спроможність виробляти мільйони дронів щорічно. Фінансування здійснюється з держбюджету та від міжнародних партнерів, а виробництво зросте в кілька разів наступного року.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна здатна виробляти кілька мільйонів дронів, з яких частину фінансує держбюджет, а інші кошти надходять від міжнародних партнерів. Про це він розповів в інтервʼю телеканалу Рада.

Умєров зазначив, що цього року влада повідомила ринок про намір закупити понад мільйон дронів. Проте інформації про можливості українських виробників щодо їхнього виробництва поки не надходило.

«Ми зі своєї сторони не казали, скільки ми можемо виробити. Але декілька мільйонів дронів ми можемо виробити, з яких держбюджет деякі речі оплачує, деякі кошти ми отримуємо від партнерів. Тобто наша спроможність – більш ніж декілька мільйонів дронів. І ми це спроможні зробити», – сказав він.

Він зазначив, що наступного року Україна «не дозволить ворогу отримати перевагу». За словами міністра оборони, цього року виробництво дронів зросте в кілька разів.

Умєров також розповів про розширення ракетної програми.

«Ми робимо все, щоб у нас ракетна програма була наближена до дронової програми, яка є в нашій країні», – додав міністр оборони України.

Раніше Велика Британія повідомила, що приєднається до створеної Латвією коаліції дронів на підтримку України.

До міжнародної коаліції дронів для України потім приєдналися Нідерланди. Країна також надаватиме нашій державі передові технології безпілотників, щоб посилити наступальні можливості у війні проти рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ