Головна Без категорії Росіяни скинули у Сейм нову порцію отрути, – Міндовкілля

Росіяни скинули у Сейм нову порцію отрути, – Міндовкілля

22
0

По річці Сейм рухається вниз течією нова пляма забруднення. Про це Міндовкілля повідомляє у фейсбуці. Там вказали, що після першої хвилі російських відходів, які потрапили із Сейму в Десну, спостерігається стабілізація ситуації. На всій протяжності у Чернігівській області вода в Десні посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються.”, — повідомляє: ua.news

По річці Сейм рухається вниз течією нова пляма забруднення.

Про це Міндовкілля повідомляє у фейсбуці.

Там вказали, що після першої хвилі російських відходів, які потрапили із Сейму в Десну, спостерігається стабілізація ситуації. На всій протяжності у Чернігівській області вода в Десні посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси.

Переміщення забруднення у Київській області не фіксується.

А щодо річки Сейм, по ній рухається повторне забруднення. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове – прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями – сіруватий.

У пунктах с. Мутин та с. Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 рази. Розчинений кисень відсутній.

У пункті м. Батурин спостерігається потемніння води, незначний специфічний запах, мор риби не спостерігається. Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 рази. Кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю – до 1,3 рази. По азоту амонійному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищень не зафіксовано.

Далі по течії показники якості води за добу не змінилися. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається.

Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Збитки довкіллю у Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна перевищують 405 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксуються в Чернігові.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 



реклама у Нововолинськ