Головна Без категорії Україна домовляється з МАГАТЕ про місії на електропідстанції, на які націлилася росія

Україна домовляється з МАГАТЕ про місії на електропідстанції, на які націлилася росія

26
0

Міністерство енергетики веде переговори з МАГАТЕ, щоб міжнародні партнери, агентства розширили моніторингову місію на інші об’єкти енергетичної сфери. Передусім йдеться про ключові підстанції. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник. «Міністерство енергетики на виконання доручення Офісу Президента співпрацює максимально з МАГАТЕ, щоб міжнародні партнери, агентства розширили свою моніторингову місію”, — повідомляє: ua.news

Міністерство енергетики веде переговори з МАГАТЕ, щоб міжнародні партнери, агентства розширили моніторингову місію на інші об’єкти енергетичної сфери. Передусім йдеться про ключові підстанції.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

«Міністерство енергетики на виконання доручення Офісу Президента співпрацює максимально з МАГАТЕ, щоб міжнародні партнери, агентства розширили свою моніторингову місію на інші об’єкти енергетичної сфери, а саме — на ключові підстанції. Уже є перші результати. Робота у цьому напрямку ведеться і досить активно», – зазначив заступник міністра.

Відповідаючи на запитання щодо імовірних ударів рф по об’єктах ядерної енергетики України, Колісник сказав, що відповідну інформацію від спецслужб передано міжнародним партнерам. Окрім цього, відповідні дані передані МАГАТЕ.

На переконання Міненерго, атака на ключові підстанції несе пряму загрозу для енергетичної та радіаційної безпеки всього регіону.

«Відповідно, з метою уникнення такого інциденту ми максимально закликаємо всіх міжнародних партнерів у частині протидії ворогу у його намірах», – зазначив він.

Також заступник міністра енергетики зазначив, що наразі триває ремонтна кампанія щодо об’єктів пошкоджених цивільної енергетичної інфраструктури.

«Фактично ми зосереджені на тому, щоб максимально відновити роботу тих енергетичних об’єктів, де можливо здійснити ремонти. З цією метою ми активно взаємодіємо з міжнародними партнерами — для того, щоб отримати все необхідне обладнання і щоб вся ремонтна кампанія відповідала необхідним та встановленим графікам», – повідомив Колісник.

Раніше в МАГАТЕ наголосили на важливості стабільного підключення українських АЕС до мережі.

За останні кілька тижнів було зафіксовано понад 70 дронів та понад 30 крилатих ракет рф, що пролітали неподалік українських АЕС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ