Головна Без категорії Україна домовляється з союзниками про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter

Україна домовляється з союзниками про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter

23
0

Україна очікує отримати від західних союзників не тільки американські винищувачі F-16 і французькі Mirage-2000, але й Gripen та Eurofighter, переговори тривають. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр оборони Рустем Умєров. «Зараз у нас уже є від партнерів те, що вони дають нам commitment по F-16, commitment дають по «міражам». Консультації йдуть по Gripen”, — повідомляє: ua.news

Україна очікує отримати від західних союзників не тільки американські винищувачі F-16 і французькі Mirage-2000, але й Gripen та Eurofighter, переговори тривають.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Зараз у нас уже є від партнерів те, що вони дають нам commitment по F-16, commitment дають по «міражам». Консультації йдуть по Gripen, консультації йдуть по Eurofighter. Тобто це дуже хороший список платформ, і ми обговорюємо, коли вони вже почнуть», – сказав він.

Умєров висловив сподівання, що незабаром Україна отримає щодо цього результати, які можна буде анонсувати.

Раніше міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом повідомив, що Швеція не постачала Україні винищувачів, оскільки Україна дійшла висновку, що впроваджувати одночасно дві системи винищувачів – F-16 і Gripen – було б занадто складно.

Водночас, за словами очільника МЗС Швеції, його країна залишається відкритою до постачання Києву цих потужностей.

«Швеція, і шведський уряд не має жодних обмежень на ці дискусії після впровадження F-16. Але це рішення ухвалив український уряд, а не шведський», – зазначив дипломат.

Нагадаємо, Чехія запропонувала допомогу у підготовці українських пілотів на літаках Gripen.

Кілька держав просили Швецію поставити на паузу плани з надсилання винищувачів Gripen Україні через зосередження усіх зусиль на поставках винищувачів F-16.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ