Головна Без категорії На Полтавщині ліквідували лісову пожежу, яка вирувала два тижні

На Полтавщині ліквідували лісову пожежу, яка вирувала два тижні

20
0

Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавській області – вони майже два тижні боролися з вогняною стихією. Про це у Телеграмі повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. «Майже два тижні без упину боролися з вогняною стихією. Полум’я дісталося й до будинків. Мешканців деяких сіл Новосанжарської громади евакуювали, надали необхідну допомогу», – написав начальник ОВА. Він зазначив, що сильні пориви”, — повідомляє: ua.news

Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавській області – вони майже два тижні боролися з вогняною стихією.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Майже два тижні без упину боролися з вогняною стихією. Полум’я дісталося й до будинків. Мешканців деяких сіл Новосанжарської громади евакуювали, надали необхідну допомогу», – написав начальник ОВА.

Він зазначив, що сильні пориви вітру й посуха ускладнювали гасіння пожежі. До роботи були залучені працівники ДСНС, місцевої пожежної охорони, лісівники, поліцейські та волонтери. У гарячу фазу цілодобово працювали понад 400 людей. На допомогу приїздили рятувальники з Черкаської і Вінницької областей. Було задіяно чотири пожежні потяги і близько 80 одиниць техніки, зокрема й із сільгосппідприємств.

Зараз на території області встановлений найвищий клас пожежної небезпеки.

Нагадаємо, що 25 вересня на Черкащині та Кіровоградщині гасили три лісові пожежі, спричинені російськими обстрілами.

Станом на 25 вересня в Україні тривало гасіння 18 масштабних пожеж у семи областях: Полтавській, Чернігівській, Київській, Харківській, Донецькій, Рівненській та Сумській. Загальна площа пожеж перевищує 1300 гектарів.

А рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій ліквідували пожежу на території Лиманського лісництва у Донецькій області, що вирувала протягом дев’яти днів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ