Головна Новини Волині Волинянин узяв мотоцикл брата і потрапив у ДТП: хто винен у смерті...

Волинянин узяв мотоцикл брата і потрапив у ДТП: хто винен у смерті пасажира

36
0

Джерело: www.volynnews.com

Волинянин узяв мотоцикл брата і потрапив у ДТП: хто винен у смерті пасажира

Неповнолітній волинянин узяв мотоцикл свого брата та разом із товаришем потрапив в аварію. На жаль, пасажир мотоцикла після зіткнення з легковиком загинув. У трагедії обвинувачували водія мотоцикла, однак його вже двічі виправдовували в суді.

На той час Сергію Громику було 17 років і водійського посвідчення він не мав. Трагедія відбулася в жовтні 2019 року. Він і товариш були без шоломів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За словами хлопця, він їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів на годину. Дорогою з селище Цумань до села Кадище потрапили з другом в аварію: назустріч їхав легковик.

«Я їхав по своїй смузі. Побачив здалеку автомобіль. Геть темно було. Він різко вискочив. І далі я не пам’ятаю. Удар відбувся дуже швидко. Я отямився вже в лікарні – побитий і під шоком», – пригадує Сергій Громик.

Його товариш згодом помер у лікарні. Водій автомобіля в суді розповідав приблизно те ж саме: нібито він їхав у своїй смузі, а йому назустріч різко вилетів мотоцикл. Правоохоронець, який приїхав на місце аварії, свідчив, що машина після зіткнення стояла на зустрічній смузі.

Читати ще: Тікали від поліції: у Луцьку зіткнулися два мотоциклісти. Відео

А от у якій смузі відбулося зіткнення? Над цим питанням ламають голову вже кілька років. Один з експертів не зміг встановити істину, а інший каже, що зіткнення відбулося на смузі, де їхав мотоцикліст.

«Місце зіткнення автомобіля та мотоцикла розташоване на лівій смузі автодороги в напрямку до селища Цумань, у смузі руху мотоцикла, ближче до осьової лінії дорожньої розмітки, в районі початку сліду подряпин дорожнього покриття», – вказано в матеріалах справи.

Сергія Громика двічі виправдовували, але справу повертали на повторний розгляд. Прокурор наполягає на трирічному ув’язненні юнака. Захисник хлопця звертає увагу, що крапку в цій історії ще не поставили, а водій легковика вже відремонтував речовий доказ – машину, на якій були сліди від аварії.

Прокурор Іван Васьовчик нагадує про обов’язкову вказівку Верховного суду щодо цієї історії. За його словами, покази експерта не можна вважати достовірним доказом, оскільки він не дотримався методики дослідження й розрахунків. Тому прокурор просить провести повторну експертизу. Судді погоджуються.

Суд цікавить: на якій смузі руху відбулося зіткнення мотоцикла та легковика.

Головне фото ілюстративне.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



реклама у Нововолинськ