Головна Без категорії Луцьке комунальне підприємство купує ще одне авто за 800 тисяч гривень

Луцьке комунальне підприємство купує ще одне авто за 800 тисяч гривень

28
0

Джерело: sylapravdy.com

Комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька» замовило автомобіль Opel Movano за 800 тисяч гривень. Постачальником автівки стане київське підприємство «Ок Авто», у якого комунальники нещодавно купували фургон Renault Master. 

Інформація про закупівлю розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro».

16 вересня 2024 року комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька» уклало договір на купівлю автомобіля Opel Movano. Не проводячи торгів, комунальники придбали автомобіль за 800 тисяч гривень, обравши постачальника без конкуренції. До цього комунальне підприємство намагалося організувати торги із закупівлі транспорту, однак на тендер у липні цього року не прийшов жоден учасник.

На попередньому тендері у вимогах до транспорту зазначалося, що авто повинно бути не раніше 2017 року випуску та з пробігом не більше 250 тисяч кілометрів. Автомобіль мав бути вживаним, але у відмінному стані. За технічними характеристиками він повинен був мати дизельний двигун на 2,3 літра та 6-ти ступінчасту механічну коробку перемикання швидкостей. Також мати сім посадкових місць, включаючи водія, містити дорожній набір засобів безпеки, багажник на даху та задню драбину. Зазначалося, що цей тренспорт потрібен для перевезення людей.

У вересні договір на постачання автівки напряму уклали з київським підприємством «Ок Авто». Фірма повинна була доставити автомобіль протягом десяти днів після підписання угоди. 

Приватне підприємство «ОК Авто» існує понад півтора року. Основний вид діяльності фірми – торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Керівником та власником підприємства є лучанин Василь Басюк. Окрім того, він є бенефіціарним власником підприємства з Броварів Київської області «Картраст+», яке з 2019 року також займається продажем автомобілів.

Варто зазначити, що влітку цього року луцьке комунальне підприємство вже купувало фургон Renault Master за 800 тисяч гривень у фірми «ОК Авто». Тоді у КП «Парки та сквери м. Луцька» пояснювали, що транспорт потрібен для перевезення мототехніки та газонокосарок. 

Загалом з 2023 року «ОК Авто» отримало тільки два бюджетних замовлення на 1,6 мільйона гривень – обидва від луцького комунального підприємства.

Нещодавно «Сила правди» писала про те, що «Луцьктепло» купує три новеньких авто за 2,8 мільйона гривень.

Яна Климюк

Студентка факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки



реклама у Нововолинськ