Головна Без категорії Рада розгляне закон про заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років: що...

Рада розгляне закон про заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років: що буде з уже...

34
0

Верховна Рада 9 жовтня розгляне в другому читанні законопроект про заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років, але з нього прибрали норму про демобілізацію вже призваних осіб. Про це повідомляє нардеп Олексій Гончаренко в Telegram. Він зазначив, що комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки затвердив версію законопроекту 11379-д, яку завтра винесуть на голосування”, — повідомляє: ua.news

Верховна Рада 9 жовтня розгляне в другому читанні законопроект про заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років, але з нього прибрали норму про демобілізацію вже призваних осіб.

Про це повідомляє нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

Він зазначив, що комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки затвердив версію законопроекту 11379-д, яку завтра винесуть на голосування у парламенті.

«Вони прибирають з цього документа положення про право на звільнення для мобілізованих», – уточнив Гончаренко.

За його словами, у комітеті хочуть робити новий законопроект, який містив би механізм для звільнення зі служби обмежено придатних до 25 років.

При цьому нардеп прогнозує, що завтра Рада підтримає законопроект у другому читанні і це остаточно зупинить мобілізацію обмежено придатних у віці від 18 до 25 років.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони має видати наказ, що забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, які були визнані непридатними в мирний час і обмежено придатними у воєнний.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав закон, який повертає відстрочку від мобілізації для неповнорідних братів та сестер українців, які загинули на фронті або зникли безвісти. Раніше цю норму прибрали з закону про мобілізацію.

Також нагадаємо, що Чехія не буде примусово відправляти додому українських чоловіків призовного віку, які зараз перебувають у країні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ