Головна Без категорії Правоохоронці затримали військового Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ

Правоохоронці затримали військового Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ

42
0

Працівники Державного бюро розслідувань затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади, Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину. Чоловік повідомив про це через соціальні мережі 21 вересня 2024 року. Про це повідомляє ДБР, Офіс генпрокурора. “В рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, правоохоронці встановили його місцезнаходження та провели там обшук. Наразі військового затримано в порядку ст.”, — повідомляє: ua.news

Працівники Державного бюро розслідувань затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади, Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину. Чоловік повідомив про це через соціальні мережі 21 вересня 2024 року.

Про це повідомляє ДБР, Офіс генпрокурора.

“В рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за цим фактом, правоохоронці встановили його місцезнаходження та провели там обшук.

Наразі військового затримано в порядку ст. 208 КПКУ та вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Його дії кваліфіковано як дезертирство (ч. 4 ст. 408 КК України). Слідчі дії тривають”, – повідомили в ОГП.

У ДБР попередньо встановили, що військовослужбовець був направлений до госпіталю для медичного огляду військово-лікарською комісією на початку вересня.

Насправді ж чоловік обстеження не проходив та в медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся, навіть більше – впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців, змінюючи місця та міста проживання.

Після вивчення матеріалів справи та низки процесуальних дій слідчі ДБР затримали військовослужбовця за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану.

Влітку Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт, який передбачає звільнення від кримінальної відповідальності за самовільне залишення військової частини (СЗЧ) та дезертирство. Але лише за перший раз.

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11322 про повернення на службу військовослужбовців, які вперше самовільно залишили частину або вчинили дезертирство.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ