Головна Без категорії У 1800-річній могилі знайшли останки римського гладіатора і 12 християн

У 1800-річній могилі знайшли останки римського гладіатора і 12 християн

22
0

Джерело: www.volynnews.com

Археологи розкопали гробницю в турецькому Ізмірі, яку датовано ІІІ століттям: у ній було поховано не тільки римського гладіатора.

У V столітті її повторно використали для християнських поховань. Дванадцять тіл було поховано поруч із стародавнім бійцем, повідомляє УНІАН з посиланням на Turkiye Today.

Місце поховання з плином років перетворилося на базиліку з дерев’яним дахом, а потім на купольну церкву під час правління Юстиніана I. Археологи можуть отримати нові відомості про довгу історію стародавнього міста.

Читати ще: У дельті Нілу знайшли стародавній меч із вигравіруваним іменем одного з фараонів

Місце поховання розташоване серед приголомшливих руїн і архітектурних чудес. Доцент Сінан Мімароглу з кафедри історії мистецтв Університету Хатай Мустафи Кемаля розповів, що на глибині двадцяти сантиметрів під землею було знайдено незвичайне місце поховання. Його команда знайшла одну гробницю і три схожі на гробниці споруди з 12 людьми всередині.

Після ретельного огляду вони визначили, що ім’я Євфрат, написане на оригінальній гробниці, належало римському гладіатору. Крім того, вони виявили дванадцять додаткових тіл і три хрести-рельєфи V століття. Археологи переконані, що ці поховані люди були представниками вищого класу або духовенства.

Читати ще: Археологи знайшли тронну залу стародавньої перуанської жінки-лідера

Вони вважають вкрай малоймовірним, що представники менш багатого класу були б поховані таким скрупульозним чином. Команда поки не знайшла прикладів, які можна було б порівняти з хрестами, що вказує на те, що ці символи стилістично примітні.

Кришку гробниці, мабуть, було додано в VII і VIII століттях, а ремонт нижньої мозаїки було проведено після епохи Юстиніана.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



реклама у Нововолинськ