Головна Без категорії В уряді підрахували, скільки мільярдів потрібно на першочергові потреби відбудови

В уряді підрахували, скільки мільярдів потрібно на першочергові потреби відбудови

30
0

В Україні є кілька проектів з відновлення, які потрібно реалізовувати негайно. Але для їх реалізації потрібно 5 млрд доларів та залучення партнерів. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій. «Йдеться про $5 млрд, які можуть задовольнити нагальні потреби країни. Ми готові довести свою ефективність та націленість досягати результатів, які відчутні для громадян«, –”, — повідомляє: ua.news

В Україні є кілька проектів з відновлення, які потрібно реалізовувати негайно. Але для їх реалізації потрібно 5 млрд доларів та залучення партнерів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

«Йдеться про $5 млрд, які можуть задовольнити нагальні потреби країни. Ми готові довести свою ефективність та націленість досягати результатів, які відчутні для громадян«, – сказав віцепремʼєр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба під час Української платформи донорів у Римі.

Кулеба назвав основні напрямки, які потребують залучення донорських коштів. Це:

будівництво водогону з Нової Одеси до Миколаєва;
підготовка до опалювального сезону. Завдання міністерства – зробити кожну громаду енергонезалежною, це зміцнить їх потенціал і стійкість;

захист енергетичних обʼєктів;
будівництво житла для вимушених переселенців. Разом з Агентством відновлення міністерство розробляє окремий проєкт відновлення пошкоджених обʼєктів, передусім житла для людей.

Кулеба виступив з ініціативою сформувати консультативну групу при Агентстві відновлення і запросив долучитися до неї представників країн, які допомагають Україні у відновленні.

«Мета групи – координація та моніторинг фінансової й технічної допомоги, яка надається донорами, країнами-партнерами. Вона сприятиме ефективному використанню ресурсів та реалізації проєктів», – пояснив урядовець.

Читайте також:

У Київській області здано в експлуатацію перший з 18 багатоквартирних будинків, які відбудовують за гроші, зібрані на фандрейзинговій платформі United24

Південна Корея і Чехія уклали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері гуманітарної допомоги та відновлення України.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ