Головна Без категорії Трьох українських дитячих письменників номінували на престижну премію імені Астрід Ліндгрен

Трьох українських дитячих письменників номінували на престижну премію імені Астрід Ліндгрен

32
0

Джерело: www.volynnews.com

Трьох українських дитячих письменників номінували на престижну премію імені Астрід Ліндгрен

Українські письменники Галина Вдовиченко, Сашко Дерманський та Іван Андрусяк номіновані на премію імені шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен Astrid Lindgren Memorial Awards. Україна вдруге висунула їх на здобуття цієї престижної нагороди.

Загалом на премію, яка покликана сприяти розвитку дитячої та юнацької літератури, претендують 265 кандидатів з 72 країн та регіонів, зокрема 81 новий кандидат. На премію претендують автори та ілюстратори, оповідачі та популяризатори читання, пише НВ.

Лауреати премії стануть відомі 1 квітня 2025 року.

Галина Вдовиченко – авторка восьми романів, зокрема «Пів’яблука»”, Тамдевін«, «Бора», «Найважливіше – наприкінці», «Маріупольський процес» та 15 книжок для дітей, зокрема серії 36 і 6 котів.

Сашко Дерманський – сучасний український дитячий поет, прозаїк і казкар. Українські діти чудово знають серію книг про «Чудове чудовисько», «Король буків, або Таємниця Смарагдової Книги», «Казки Дракона Омелька», «Різдвяна крамничка тітоньки Мальви», «Бабуся оголошує війну» та інші.

Іван Андрусяк – поет, прозаїк, дитячий письменник, редактор, перекладач, літературний критик, керівник Дитячої редакції видавництва Наш Формат. Серед найвідоміших дитячих книжок Андрусяка «Третій сніг», «Стефа і Чакалка», «Зайчикове різдво», «Пінгвінік».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



реклама у Нововолинськ