Головна Без категорії Волинський виш замовив в гуртожиток пожежну сигналізацію за майже 1,5 мільйона гривень

Волинський виш замовив в гуртожиток пожежну сигналізацію за майже 1,5 мільйона гривень

32
0

Джерело: sylapravdy.com

Волинський національний університет імені Лесі Українки збирається встановити у гуртожитку №6 нову пожежну сигналізацію. Роботи без конкурсу замовили луцькому підприємству «Єврофест» майже за півтора мільйона гривень. 

Інформація про це розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro».

8 жовтня 2024 року Волинський національний університет імені Лесі Українки уклав договір на влаштування пожежної сигналізації у гуртожитку №6, який знаходиться на вулиці Кравчука, 36 у Луцьку. Роботи замовили підприємству «Єврофест» за безконкурсною процедурою, тобто без проведення торгів. Вартість укладеного договору склала 1,48 мільйона гривень.

Згідно з умовами закупівлі, фірма повинна буде встановити пожежну сигналізацію до 20 грудня 2024 року. Водночас договір з підрядником у системі публічних закупівель «Prozorro» не розмістили.

Підприємство «Єврофест», яке обрали виконавцем робіт, зареєстроване у Луцьку з квітня 2011 року. Керівником фірми вказаний Олексій Токаренко, а власником – вочевидь його син Токаренко Андрій Олексійович. 

З реєстру судових рішень відомо, що у 2018 році з фірмою укладав угоду на встановлення системи пожежної сигналізації директор Оваднівського професійного ліцею з Володимирського району Василь Ролюк. Загальна вартість договору тоді склала 274,5 тисячі гривень. Пізніше Ролюка судили за статтею щодо службового підроблення (ч.1 ст. 366 КК України), адже виявилось, що керівник навчального закладу ще до встановлення сигналізації підписав акти виконаних робіт та перерахував підряднику гроші. Однак, Володимир-Волинський міський суд в червні 2019-го звільнив його від кримінальної відповідальності – «у зв’язку зі зміною обстановки». Вказувалося, що на час судового процесу ТОВ «Єврофест» все ж виконало роботи зі встановлення сигналізації у навчальному закладі.

За даними аналітичної системи YouControl, товариство «Єврофест» у 2024-му вже отримало бюджетних замовлень на понад 33 мільйони гривень, а з березня 2018 року і дотепер –  на 145,4 мільйона гривень.

Раніше «Сила правди» розповідала, що у Луцьку здорожчала на 7 мільйонів реставрація будівлі колишнього кінотеатру, який збираються перетворити на бізнес-простір.

Богдан Петровець

Студент факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки



реклама у Нововолинськ