Головна Без категорії Зеленський подав у Раду законопроєкти про продовження мобілізації та воєнного стану

Зеленський подав у Раду законопроєкти про продовження мобілізації та воєнного стану

32
0

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти, якими пропонує продовжити в Україні воєнний стан і загальну мобілізацію ще на 90 днів — до 7 лютого 2025 року. Про це йдеться в картках законопроєктів №12151 та №12152. Так, це вже може стати 13-м продовженням воєнного стану та мобілізації від початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.”, — повідомляє: ua.news

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти, якими пропонує продовжити в Україні воєнний стан і загальну мобілізацію ще на 90 днів — до 7 лютого 2025 року.

Про це йдеться в картках законопроєктів №12151 та №12152.

Так, це вже може стати 13-м продовженням воєнного стану та мобілізації від початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.

Минулого разу воєнний стан та мобілізацію продовжували влітку — на початку серпня Зеленський підписав відповідні закони. Згідно з ними, наразі запроваджено воєнний стан та введено загальну мобілізацію до 9 листопада.

Під час воєнного стану в країні можуть обмежувати свободу руху громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Окрім того, можуть запровадити трудову повинність, обов’язкові суспільно корисні роботи або примусове відчуження приватного майна. Також можливий перехід різних установ та організацій усіх форм власності на роботу на користь оборони.

Можлива заборона діяльності певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

Під час воєнного стану неможливо припинити повноваження Верховної Ради, уряду, судів, омбудсмена та деяких інших органів влади. Не можна внести зміни до Конституції та провести вибори.

Нагадаємо, що в ніч на 28 жовтня війська рф  застосували для атаки на Україну 100 ударних дронів типу Shahed та безпілотників невстановленого типу. Станом на 10:30 Протиповітряна оборона України збила 66 БПЛА.

27 жовтня ввечері та в ніч на 28 жовтня російські терористи вдарили керованими авіабомбами по Шевченківському, Салтівському та Холодногірському районах Харкова. З реактивної системи залпового вогню Торнадо-С окупанти атакували місто Чугуєв Харківської області, внаслідок чого постраждала 21 людина, з них 5 дітей.

Вночі 27 жовтня російські терористичні війська обстріляли центр Херсону. Унаслідок цього загинули двоє людей, поранення отримали четверо, серед яких 13-річний підліток.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ