Головна Новини Країни Що приготувати з картоплі: п’ять простих рецептів для всієї сім’ї

Що приготувати з картоплі: п’ять простих рецептів для всієї сім’ї

36
0

Джерело: tsn.ua

Картоплю можна назвати найбільш універсальним овочем. Адже важко перерахувати всі страви, які готують з неї. Якщо вам вже набридло звичайне пюре, приготуйте прості, але цікаві страви з картоплі, які сподобаються кожному члену сім’ї. ТСН.ua підібрав для вас п’ять рецептів.

Запіканка з картоплі і фаршу

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід з картоплі, щоб потішити цілу сім’ю, радимо звернути увагу на цю ситну та досить просту страву.

Для приготування запіканки з картоплі і фаршу вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 800 г картоплі;
  • 300 г фаршу;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 яйце;
  • 100 мл сметани;
  • 50 мл води;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль, перець за смаком.

Цей рецепт досить простий, а тому його приготування не потребує багато часу та сил:

  • До фаршу додати яйце, сіль та мелений перець. Ретельно перемішати.
  • Змастити форму для випікання розтопленим вершковим маслом. Нарізати картоплю кружечками (ширина не більше 1 см) та викласти її у форму.
  • Змішати сметану з водою, сіллю та перцем. Залити цією сумішшю картоплю. Зверху розподілити фарш.
  • Солодкий перець порізати смужками і викласти на фарш. Зверху натерти твердий сир.
  • Запіканка з картоплі і фаршу готується в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин.

    Голубці з картоплі

    Якщо вас цікавлять незвичайні пісні страви з картоплі, варто звернути увагу на цей рецепт. Для нього вам знадобляться такі інгредієнти:

    • 2 голівки капусти;
    • 2 кг очищеної картоплі;
    • перець, сіль за смаком;
    • 5-6 цибулин;
    • олія, вода.

    Спосіб приготування досить простий:

  • З капустин вирізати качани. Дуже важливо, щоб листочки потім добре відділялися.
  • У високу каструлю налити води, посолити. Коли вода закипить покласти капустину діркою від кочана донизу. Накрити кришкою і довести до кипіння.
  • Відділити кожен листочок та обрізати грубі жилки.
  • 500 г картоплі зварити у підсоленій воді.
  • На крупній тертушці натерти одну цибулину. Потім всю картоплю, що залишилася (1,5 кг). Це потрібно, щоб начинка під час приготування не потемніла.
  • Добре розім’яти відварену картоплю.
  • Підсмажити 5-6 цибулин.
  • Посолити та поперчити натерту картоплю за смаком. З’єднати з підсмаженою цибулею та відвареною картоплею. Добре перемішати.
  • Сформувати голубці з картоплі.
  • На дно каструлі викласти обрізки з капусти, зверху голубці, накрити залишками від капусти та качанами. Залити холодною підсоленою водою.
  • Голубці з картоплі варяться на маленькому вогні півтори години. Можна зверху додати підсмажену цибулю перед подаванням на стіл.

    Ковбаса з картоплі

    Не знаєте, що приготувати на вечерю з картоплі? Спробуйте незвичайний та бюджетний варіант домашньої ковбаски. Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

    • 2 кг картоплі;
    • 700 г підчеревини;
    • 2 цибулини;
    • 3 столові ложки манної крупи;
    • 100 мл молока;
    • 1 чайна ложка сухого часнику;
    • сіль та перець за смаком;
    • оболочка для домашньої ковбаси.

    Як приготувати ковбасу з картоплі? Все дуже просто, потрібно лише запам’ятати кілька кроків:

  • Обсмажити підчеревину на сухій розігрітій сковорідці приблизно 5 хвилин. Додати цибулю, все перемішати. Посолити та поперчити. Накрити кришкою та смажити, поки підчеревина не перетвориться на шкварки.
  • Натерти картоплю на тертушці для дерунів. Додати підсмажені шкварки, манну крупу та молоко. Посолити та поперчити за смаком. Не забудьте про сухий часник.
  • Ретельно перемішати до однорідної маси.
  • Спеціальну оболочку для домашньої ковбаси (можна придбати у будь-якому супермаркеті) замочити у воді і надягнути на насадку для домашньої ковбаси (від електричної м’ясорубки). Начинити оболочку за допомогою ложки.
  • Начиняти оболочку начинкою потрібно наполовину, адже картопля збільшиться у розмірах під час випікання. За допомогою голки проколоти дірочки в майбутній ковбасці, щоб вийшло зайве повітря.
  • Ковбаса з картоплі запікається у духовці 40 хвилин за температури 200 градусів. Бажано куштувати у гарячому вигляді.

    Зрази з картоплі та тушкованої капусти

    Прості пісні страви з картоплі можна готувати навіть кожного дня. Наприклад, для картопляних зразів потрібно взяти такі інгредієнти:

    • 1 кг картоплі;
    • 3 столові ложки борошна;
    • 1 яйце;
    • сіль, перець за смаком;
    • 250 г тушкованої капусти.

    Приготування не займає багато часу:

  • Картоплю відварити, розім’яти до стану пюре. Залишити остигати.
  • Додати до картоплі яйце, сіль, перець та борошно. Ретельно перемішати.
  • Розділити суміш на невеликі порції (1 столова ложка).
  • Сформувати зрази з картоплі. Всередину покласти начинку з тушкованої капусти. Загорнути.
  • Обсмажити картопляні зрази на розігрітій сковорідці.
  • Подавати страву можна зі сметаною. Перед подаванням на стіл викласти їх на паперові рушники, щоб вони увібрали зайву олію. Такі страви з картоплі на сковороді можна смакувати всією сім’єю навіть у піст.

    Картопля по-селянськи

    Рецепт картоплі по-селянськи дуже простий. Готується така страва в духовці і не потребує багато часу. Вам знадобляться такі інгредієнти:

    • 10 середніх картоплин;
    • 3 столові ложки олії;
    • 1 столова ложка сушених трав (наприклад, орегано);
    • сіль та перець за смаком.

    Якщо вас мучаить запитання, що приготувати на обід із картоплі, варто звернути увагу саме на цей рецепт. Він дуже простий:

  • Картоплю помити, витерти та нарізати четвертинками.
  • В ємності до картоплі додати сушені трави, сіль, перець та олію. Ретельно все перемішати.
  • Викласти картоплю на деко. вистелене пергаментом. Шматочки повинні бути окремо один від одного.
  • Картоплю по-селянськи запікати у розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.




    реклама у Нововолинськ