Джерело: www.volynpost.com
Ми підготували для вас ідеальне меню, яке включає різноманітні страви на будь-який смак і не перевищує 1000 гривень, і навіть склали список покупок, які треба буде зробити в магазині.
Це оптимальний варіант для чотирьох осіб, щоб зустріти Новий рік ситно, смачно та економно.
Картопля по-селянськи – Картопля – 1 кілограм – Часник – 4-5 зубчиків – Соняшникова олія – 2-3 столові ложки – Сіль, перець, улюблені спеції – до смаку
Картоплю зі шкоринкою вимити та нарізати шматочками. Залити окропом, варити 3 хвилини після закипання, потім злити воду. Змішати спеції з олією, обваляти в них картоплю. Викласти на деко, застелене пергаментом, і запікати при 220 °C до рум’яної скоринки.
Печена курка – Курка – 2 кілограми – Соєвий соус – 300 мілілітрів – Лимонний сік – 1 столова ложка – Часник – 3-4 зубчики – Соняшникова олія – 1 столова ложка
Для маринаду змішати соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник і олію. Курку натерти маринадом і залишити в холодильнику на 4-12 годин. Запікати у фользі або рукаві при 180-200°С близько 1 години. Розгорнути для апетитної скоринки та запікати до готовності.
Брускети зі шпротами та свіжим огірком – Шпроти – 200 грамів – Багет – 0,5 штуки – Яйця – 2 штуки – Плавлений сир – 1 штука – Свіжий огірок – 0,5 штуки – Майонез – Зелена цибуля
Зварити яйця, натерти їх разом із плавленим сиром. Додати нарізану зелену цибулю, заправити майонезом. Багет нарізати, підсушити. Намазати яєчно-сирну масу, викласти шпроти і прикрасити слайсами огірка.
Брускети з червоним буряком та оселедцем – Багет – 0,5 штуки – Червоний буряк – 1 штука – Часник – 1 зубчик – Майонез – 1 столова ложка – Філе оселедця – 200 грамів – Цибулина
Буряк відварити, охолодити, натерти на мілкій тертці. Змішати з часником і майонезом. Намазати суміш на скибочки багета. Зверху викласти кільця цибулі та шматочки оселедця.
Канапе з салямі та сиром – Салямі – 200 грамів – Сир – 200 грамів – Оливки – 0,5 баночки
Сир нарізати на круглі слайси, салямі – приблизно такого ж діаметра. Викладати шарами, щільно згорнути в харчову плівку й залишити у холодильнику на кілька годин. Заготівку нарізати трикутничками, зверху додати оливку й скріпити шпажкою.
Салат “Віночок” – Мікс салату – 1 пачка – Помідори коктейльні – 200 грамів – Сир фета – 200 грамів – Оливки – 0,5 баночки – Свіжий огірок – 0,5 штуки – Для заправки: сік половинки лимона, олія – 50 мілілітрів, дрібка орегано, сіль та перець за смаком.
Листя салату викласти на тарілку у формі віночка. Овочі та сир нарізати доволі крупними шматками, разом з оливками викласти на салат. Змішати інгредієнти для заправки, полити зверху.
Список продуктів і приблизна вартість – Картопля – 35 грн – Часник – 5 грн – Соняшникова олія – 10 грн – Курка – 170 грн – Соєвий соус – 40 грн – Лимон – 10 грн – Шпроти – 70 грн – Багет – 30 грн – Яйця – 15 грн – Плавлений сир – 20 грн – Свіжий огірок – 50 грн – Зелена цибуля – 10 грн – Майонез – 15 грн – Червоний буряк – 5 грн – Філе оселедця – 60 грн – Цибулина – 5 грн – Мікс салату – 60 грн – Помідори коктейльні – 40 грн – Сир фета – 70 грн – Оливки – 70 грн – Салямі – 80 грн – Сир твердий – 80 грн
Мінімальна загальна вартість склала 910 гривень.
Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію