Головна Без категорії Меню на Великдень 2025: найкращі страви до святкового столу

Меню на Великдень 2025: найкращі страви до святкового столу

35
0

Джерело: tsn.ua

Меню на Великдень 2025

Зміст

  • Меню на Великдень. Рецепт класичної паски
  • Як приготувати класичну паску в духовці
  • Меню на Великдень. Рецепт м’яса, запеченого в духовці
  • Інгредієнти для приготування запеченого м’яса:
  • Приготування запеченого м’яса в духовці
  • Меню на Великдень. Рецепт кручеників із чорносливом
  • Інгредієнти для приготування кручеників із чорносливом
  • Приготування кручеників із чорносливом
  • Меню на Великдень. Лаваш із червоною рибою
  • Інгредієнти для приготування лаваша із червоною рибою
  • Приготування рулету з лавашем та червоною рибою
  • Меню на Великдень. Салат із пекінки та курки
  • Інгредієнти для приготування салату з пекінки та курки
  • Приготування салату з пекінки та курки
  • Меню на Великдень. Салат із курячою печінкою та грибами
  • Інгредієнти для приготування салату з курячою печінкою та грибами
  • Приготування салату з курячою печінкою та грибами
  • Традиційно стіл на Паску повинен складатися із 40 різноманітних страв. Така кількість обумовлена кількістю днів Великого посту. Звичайно зараз так багато страв не готують, головними залишаються три страви: фарбовані яйця, паска, м’ясні страви, салати також не завадять.

    Паска — це найважливіша святкова випічка. Щоб вона була смачною, потрібно ретельно дотримуватися рецепту її приготування.

    Меню на Великдень. Рецепт класичної паски Інгредієнти для приготування класичної паски.

    Для опари:

    • 0,5 л молока, бажано 3.2%;
    • 50 г «живих» дріжджів пресованого типу;
    • 1 ст. л. цукру-піску;
    • 100 г пшеничного борошна.

    Для тіста:

    • 4 яйця;
    • 2 яєчних жовтки;
    • 1 кг пшеничного борошна;
    • дві дрібки солі;
    • 200 г вершкового масла, бажано 82% жирності;
    • 300 г цукру-піску;
    • 2 пакетики ванільного цукру;
    • 50 г сушених родзинок;
    • 50 г різноколірних цукатів;
    • натерта цедра з одного цитрусового.

    Як приготувати класичну паску в духовці

    • Приготувати опару. Для цього молоко прогріти до 35° C. Розкришені, можна руками, дріжджі додати в молоко, мішати їх до повного розчинення в молоці. Засипати в молоко 1 ст. л. цукру та 100 г просіяного борошна. Добре перемішати опару та залишити її на пів години в теплі.
    • Коли опара збільшиться у 2-3 рази, додати решту борошна. Окремо змішати яйця, жовтки, цукор і сіль та акуратно ввести суміш яєць в підготовлену опару. Готове тісто повинно відстоятися мінімум 1 годину.
    • Добре розм’якшити масло, можна підтопити його на водяній бані. Влити розтоплене масло в тісто.
    • Додати в тісто заздалегідь намочені та набряклі родзинки, ванільний пісок, промиті та просушені цукати, натерту цедру цитрусових.
    • Мішати тісто руками до тих пір, поки воно не стане м’яким, в’язким, але не липким.
    • Приготуйте заздалегідь місткість для тіста, промажте паперовою серветкою, змоченою в олії. Покладіть тісто в миску і накрийте тонким рушником, щоб не обвітрювалося. Воно повинно стояти в теплі, за годину маса вирости удвічі.
    • Коли тісто підніметься, знову треба його пом’яти. Змоченими олією долонями відокремте від маси кулю, злегка скрутіть її в долонях і покладіть на денце форми. Поставте тісто ще на 40 хвилин в тепло.
    • В попередню розігріту до 170 градусів духовку поставити тісто випікатися протягом 30-50 хвилин. Час залежить від діаметру форми, в якій випікається паска. ЇЇ готовність перевіряється дерев’яною шпажкою.
    • Після охолодження прикрасити верхівку паски глазур’ю та кондитерською посипкою.

    Меню на Великдень. Рецепт м’яса, запеченого в духовці

    Меню на Великдень 2025

    Інгредієнти для приготування запеченого м’яса:

    • 2 кг свиної вирізки;
    • 1 столова ложка солі;
    • головка часнику середнього розміру;
    • три лаврових листочки;
    • найкраще, якщо є спеціальний набір спецій «Для м’яса».

    Приготування запеченого м’яса в духовці

    • Вирізку бажано сполоснути під холодною водою.
    • Чистимо часник. Частину його нарізаємо тонкими шматочками для шпигування, решту ріжемо дрібно для натирання м’яса зверху.
    • Добре солимо м’ясо, що стекло. Робимо у ньому проколи глибше ніж до середини шматка і починаємо шпигувати шматочками часнику з лавровим листом.
    • М’ясо натираємо подрібненим часником і щедро посипаємо його спеціями зверху. Посипати потрібно так, щоб м’ясо мало вигляд, як в паніруванні.
    • Перекладаємо м’ясо у форму для запікання. Закриваємо її харчовою плівкою і ставимо в холодне місце на 4 години.
    • Запікаємо м’ясо на нижніму рівні духовки за температури 180-200 градусів протягом 1,5-2 годин, звичайно без плівки.
    • Протикаємо м’ясо зубочисткою, щоб зрозуміти його готовність. Якщо витікає прозора рідина — воно готове, якщо м’ясо кровить — необхідно запікати далі.

    Меню на Великдень. Рецепт кручеників із чорносливом Інгредієнти для приготування кручеників із чорносливом

    • 500 г свинини;
    • 200 г чорносливу;
    • 200 г твердого сиру;
    • м’ясний бульйон;
    • сіль, перець на свій смак

    Приготування кручеників із чорносливом

    • Як звичайно готуємо свинячі битки.
    • Розмочений чорнослив нарізаємо шматочками.
    • Натираємо сир на терці.
    • На приготовлений биток викладаємо чорнослив та сир.
    • Завертаємо рулетики. Щоб вони не розгорталися, закріплюємо краї зубочистками.
    • Складаємо крученики в каструлю, заливаємо їх бульйоном.
    • Ставимо місткість із кручениками в духовку на 30-35 хвилин

    Меню на Великдень. Лаваш із червоною рибою Інгредієнти для приготування лаваша із червоною рибою

    • один лаваш;
    • 180-200 г правленого вершкового сирку, можна замінити іншим;
    • 200 г малосольного філе лосося або сьомги;
    • зелень — петрушка, кінза, кріп;
    • 1 лимон.

    Приготування рулету з лавашем та червоною рибою

    • Рибу порізати на шматочки.
    • Додати до неї різану зелень та сир, добре перемішати. Полити видавленим лимонним соком.
    • Розкласти рівномірно рибу з сиром та зеленню по всьому лавашу.
    • Завернути лаваш з рибою в рулет і загорнути в плівку. Поставити рулет в холодильник на 20 хвилин.
    • Порізати рулет на частини.

    Меню на Великдень. Салат із пекінки та курки

    Салат з пекінки та курки

    Інгредієнти для приготування салату з пекінки та курки

    • 350-400 г курячої грудки;
    • 300 г шампіньйонів;
    • 300 г пекінської капусти;
    • одна головка ріпчастої цибулі;
    • 1 помідор середнього розміру;
    • 150 г твердого сиру;
    • майонез на смак;
    • сіль дрібка.

    Приготування салату з пекінки та курки

    • Пекінську капусту пошинкувати.
    • Сир натираємо на тертці.
    • Порізати шампіньйони на шматочки середнього розміру;
    • Цибулю нарізаємо скибочками;
    • Помідори нарізаємо на шматочки середнього розміру;
    • З’єднуємо капусту з сиром, шампіньйонами, цибулею, помідорами, солимо та заправляємо майонезом.

    Меню на Великдень. Салат із курячою печінкою та грибами

    салат з курячою печінкою та грибами

    Інгредієнти для приготування салату з курячою печінкою та грибами

    • 300 курячої печінки;
    • 300 г грибів;
    • 3 картоплини;
    • 3 яйця;
    • 150 г твердого сиру;
    • 1 цибулина;
    • 1 морквина;
    • сіль, перець до смаку
    • олія.

    Приготування салату з курячою печінкою та грибами

    • Помиту картоплю та моркву відварити до готовності.
    • Відварити яйця.
    • Цибулю порізати кільцями.
    • Шампіньйони порізати на шматочки.
    • Обсмажити на олії шампіньйони з грибами;
    • Обсмажити на олії курячу печінку.

    Викласти інгредієнти салату такий шарами:

    Перший шар — натерта на терці відварена картопля з грибами та цибулею, перемащені майонезом;

    Другий шар — натерта на терці відварена морква, підсмажена печінка з цибулею, перемащені майонезом;

    Третій шар — натертий сир із майонезом;

    Зверху посипати натертими на терці яйцями.




    реклама у Нововолинськ