Паска — основна страва Великодня. Зазавичай її покривають глазур’ю. Приготування глазурі для паски — нескладний процес, але потрібно враховувати нюанси.
Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб глазур на пасці була ідеальною
Для глазурі краще використовувати цукрову пудру, а не цукор.
Щоб глазур міцно трималася і не стікала, вона повинна мати консистенцією сметани.
Якщо вона все ж вийшла занадто рідкою, можна її загустити, додавши 1 ст. л. цукрової пудри. Якщо навпаки, глазур здається занадто густою, можна додати до маси чайну ложку молока або навіть води.
Щоб глазур рівномірно лягла на поверхню паски, перед тим, як її нанести, обмажте верхню частину паски джемом. Тоді поверхня буде гладкою і блискучою.
Глазур краще наносити шарами. Спочатку один шар, після того, як він висохне — наступний.
Для збивання білкової глазурі використовуйте охолоджені яйця і сухий міксер.
Щоб прибрати бульбашки повітря з глазурі, просто перед покриттям пропустіть готову глазур через ситечко.
Білкову глазур наносьте на паску одразу після її приготування, але не на гарячу. Для нанесення глазурі потрібно почекати, поки паска охолоне.
Наносити глазур на паску можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб паску в миску з глазур’ю. Можна полити її зверху глазур’ю, попередньо поставивши на решітку.
Щоб паска мала яскравіший вигляд, до білої глазурі можна додати харчові барвники.
Якщо глазур шоколадна, після її нанесення паску потрібно поставити до холодильника для застигання глазурі.