Джерело: www.volynnews.com
Це змушує вчених шукати інші підходи для зменшення шкоди від них, пише NV.
Як описано у дослідженні, опублікованому в Molecular Therapy, команда вчених зі США та Фінляндії випробувала здатність жувальної гумки, виготовленої з гіацинтових бобів (Lablab purpureus), які природним чином містять противірусний білок-пастку (FRIL) – для нейтралізації двох вірусів простого герпесу (HSV-1 і HSV-2) і двох штамів грипу A (H1N1 і H3N2). Вчені продемонстрували, що двограмової таблетки з 40 міліграмами бобів було достатньо для зниження вірусного навантаження більш ніж на 95%. Це зниження, схоже на те, що вони бачили у своєму дослідженні SARS-CoV-2.
Читати ще: Вчені розробили жуйку, яка гальмує розповсюдження коронавірусу
У цій роботі дослідники спиралися на свій попередній експеримент з аналогічною жуйкою. Тоді вони змогли зменшити кількість вірусу SARS-CoV-2 у слині та зразках мазків пацієнтів із COVID-19 на більш ніж 95%. Також раніше було доведено, що бобовий порошок ефективно нейтралізує H5N1 і H7N9 – два штами грипу А, які, як відомо, викликають пташиний грип. Зараз дослідники намагаються перевірити його використання в кормах для птахів.
«Контроль за передачею вірусів залишається головною глобальною проблемою. Противірусний білок широкого спектра дії (FRIL), присутній у натуральному харчовому продукті (бобовий порошок) для нейтралізації не лише вірусів людського грипу, але й пташиного (пташиного) грипу, є своєчасною інновацією для запобігання зараженню та передачі», – каже професор Школи стоматологічної медицини Університету Пенсільванії Генрі Деніел.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу