Головна Без категорії В Україні дорожчає м’ясо птиці: експерт пояснив причини

В Україні дорожчає м’ясо птиці: експерт пояснив причини

23
0

Джерело: www.unian.ua
Попри подорожчання, курятина залишається найдешевшим та найдоступнішим видом м’яса для українців.

Експерт назвав фактори, які впливають на ціни на м’ясо птиці / фото ua.depositphotos.comВ Україні зростають ціни на м’ясо птиці. Про це в коментарії УНІАН повідомив виконавчий директор асоціації “‎Союз птахівників України”‎ Сергій Карпенко. 

“‎М’ясо птиці з початку року здорожчало на 7%, а порівняно з квітнем минулого року на 11,5%. Попри стрімкий ріст собівартості, виробники за рахунок власних резервів та зменшення прибутків стримували ріст на м’ясо птиці. Однак вимушені були поступово підвищувати відпускні ціни для компенсації втрат попередніх періодів”, – заявив фахівець. 

Таким чином, зростання цін є відтермінованим у часі явищем. 

Карпенко зазначив, що до росту собівартості виробництва продукції птахівництва призвело, перш за все, здорожчання зернових і продуктів переробки олійних культур протягом року на 30-50%. 

“‎До того ж, через спалахи пташиного грипу в ЄС, було знищено багато племінних стад, що призвело до дефіциту племінної продукції, яку Україна на 100% імпортує. Відповідно протягом березня-квітня ціни на інкубаційні яйця і добовий молодняк зросли на 20-40%, що не могло не позначитись на собівартості продукції”‎, – додав виконавчий директор “‎Союзу птахівників”‎. 

Серед інших факторів зростання цін він виділив дефіцит робочої, підвищення військового збору до 5% та загальні інфляційні процеси в українській економіці. Ці фактори і надалі впливатимуть на ріст цін на м’ясо птиці, яке незважаючи на подорожчання залишається найдешевшим та найдоступнішим видом м’яса для українців.

Зазначимо, що станом вівторок, 20 травня, курячі стегна в Україні коштують в середньому 129,37 гривні за кілограм. Вартість курячого філе становить в середньому 219,37 гривні, тоді як курячі тушки коштують 109,80 гривні за кілограм. 

Ціни на продукти в Україні – останні новини Ціни на ранню продукцію в Україні знизилися. При цьому продовжує дорожчати торішній буряк – ціни на овоч підскочили досить суттєво.

Відносно низький попит призвів до зниження цін на помідори. Також доволі суттєво подешевшали огірок і солодкий перець. Ціни на цвітну капусту збільшилися. 

Також повідомлялось, що країни Східної Європи стикнулися із значними збитками від заморозків у квітні цього року, і це може призвести до дефіциту вишні й черешні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Ціни на полуницю в Україні кусаються: експерт пояснив, чи буде ягода дешевшати
  • Заморозки вдарять по гаманцю: експерт назвав фрукти, які можуть різко подорожчати
  • Ціни будуть захмарні: Україні загрожує дефіцит популярних фруктів



реклама у Нововолинськ