Головна Без категорії Яка правильна температура води для заварювання чаю: експерти дали чітку відповідь

Яка правильна температура води для заварювання чаю: експерти дали чітку відповідь

15
0

Джерело: www.unian.ua
Різні види чаю вимагають різних температур води для заварювання.

Різні види чаю заварюються при різних температурах / фото ua.depositphotos.comДля ідеально завареної чашки чаю важлива не тільки якість чайного листя, а й те, водою якої температури ви його заварюєте. Як пише Express, експерти Nepal Tea Collective зазначають, що для отримання найкращого напою різний чай потребує різної температури води.

Більшість людей думають, що вода з-під крана, що закипіла в чайнику, має температуру рівно 100 °C, але зазвичай вона закипає при температурі трохи вище за 100 °C. Це пов’язано з тим, що домішки у воді, такі як мінерали, змушують її мати вищу температуру кипіння.

Однак, за даними Tea Collective, жодна з цих температур не підходить для заварювання чаю.

Вони зазначили, що зелений чай “найкраще заварювати” за температури близько 77 °C, тоді як чорний чай можна заливати водою 93 °C. При цьому трав’яні настої витримують температуру від 90 °C до 100 °C, тому ви можете заварювати їх свіжокип’яченою водою з чайника.

Експерти пояснили, що правильна температура води “витягує найкращі аромати, не обпалюючи листя”.

Так, дослідження, опубліковані в журналі Food Chemistry, засвідчили, що оптимальна температура заварювання підсилює вилучення антиоксидантів із зеленого чаю – якщо вона буде надто гарячою або надто холодною, ви втратите користь для здоров’я і смак.

Якщо у вашого чайника немає функції контролю температури, є спосіб визначити її на око.

Експерти радять після закипання залишити чайник із відкритою кришкою протягом однієї хвилини, якщо ви хочете воду температурою 95 °C, двох-трьох хвилин для води температурою 85 °C і п’яти-шести хвилин для води температурою 75 °C.

Nepal Tea Collective зазначає, що час заварювання є ще одним “критичним фактором”, який може вплинути на смак чаю.

“Надмірне заварювання може призвести до гіркоти, а недостатнє – до більш слабкого смаку”, – кажуть вони.

Як правило, зелений чай слід заварювати протягом двох-трьох хвилин, а чорний чай – протягом чотирьох-п’яти хвилин.

Раніше експерти розповіли, як вибрати хороший чорний чай і на що звертати увагу, якщо п’єте зелений.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Яка мавпа привернула вашу увагу насамперед: тест на прихований талант
  • Ванга, Нострадамус і ще один екстрасенс зробили одне й те саме лякаюче передбачення на 2025 рік
  • 7 продуктів, які варто їсти для зниження артеріального тиску



реклама у Нововолинськ