Джерело: www.unian.ua
Розповідаємо, чим краще мити посуд – губкою чи щіткою, і чому губки в американців – рідкість.
Чим краще мити посуд – губкою чи щіткою, і як це роблять у СШАЯк уже говорили, більшість американців користуються посудомийними машинами. Раковина з водою потрібна лише для розм’якшення прилиплих залишків їжі, після чого посуд відправляється в машину для миття.
Чому американці миють посуд перед тим, як покласти його в посудомийну машину? Власне, так роблять не тільки в Америці, і посуд не миють, а очищають від залишків їжі – без цього кроку посудомийна машина незабаром може просто вийти з ладу. Очищати посуд від залишків їжі якраз краще щіткою, а не губкою.
Миття посуду під проточною водою по одній тарілці в американців непопулярне – це занадто велика витрата води і мийного засобу. Натомість часто використовують метод із тазиком, наповненим мильною водою: спершу замочують і миють увесь посуд, а потім обполіскують його. Або ж можна часто зустріти дві раковини, одна з них і виконує роль того самого “тазика”:
- спочатку раковину наповнюють водою, додають мийний гель, занурюють і миють склянки;
- потім обполіскують гарячою водою з-під крана (або використовують таз із гарячою водою, яку змінюють);
- потім переходять до миття тарілок, починаючи з найчистіших, після – столових приборів;
- наприкінці миють каструлі та сковорідки.
Основний принцип – вимити спочатку найчистіші предмети, поступово переходячи до більш брудних. При цьому важливо ретельно очищати посуд перед миттям.
Замість губок американці використовують спеціальні щітки, вважаючи їх більш гігієнічними. Після ополіскування посуд не сушать відразу – його або залишають вологим, або викладають на рушник для висихання.
Раніше ми детально розповідали, чим потрібно мити посуд і чому не можна робити це губкою.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Як правильно зберігати крупи влітку: поради, які заощадять гроші та нерви
- Салат залишиться свіжим навіть на 10-й день: як його правильно зберігати в холодильнику
- Як заморозити кабачки, щоб взимку вони були смачними: експерт розкрив один секрет