Головна Без категорії Такої розсипчастої пшоняної крупи ви не готували: 3 хитрощі для найсмачнішої каші

Такої розсипчастої пшоняної крупи ви не готували: 3 хитрощі для найсмачнішої каші

21
0

Джерело: www.unian.ua
Щоб пшоняна крупа вийшла дійсно апетитною, обробіть її перед варінням.

Як варити пшоняну кашу на воді розсипчасту / колаж УНІАН, фото pixabay, ua.depositphotos.com, pixabayПшоняна крупа одна з найпопулярніших у домашній кухні. Не всі мають із нею приємний досвід. Деякі люди відмовляються від пшенки, пам’ятаючи про неапетитні грудки в шкільній їдальні. Але якщо знати, як зварити пшоняну кашу розсипчастою та апетитною, то ви точно її полюбите.

У приготуванні ідеальної страви є кілька секретів, які приходять із досвідом. Ми назвали три хитрощі, які перетворять звичайну крупу на делікатес.

Як приготувати пшоняну кашу найсмачнішуСмак страви безпосередньо залежить від посуду. Ідеальною буде товстостінна каструля, в якій тепло розподіляється рівномірно. У тонкій пшонянка буде перевареною на дні й сухою зверху.

Не менш важлива якість основного продукту. Тому перед тим, як варити пшоняну кашу на воді, виберіть якісну крупу з темними зернами правильної форми. Не варто економити на головному інгредієнті. Дивіться на термін придатності – що довше зберігається зерно, то більше гірчить.

Перший секрет для розсипчастої каші – ретельно промити пшоно. Ошпарте гарячою водою і кілька разів промийте під краном, щоб видалити залишки крохмалю. Якщо є час, залийте зернятка прохолодною водою на ніч. Вони розбухнуть і вберуть менше води, залишаючись розсипчастими.

Друга хитрість щодо того, як варити пшоняну кашу, це підсмажування. Це необов’язковий крок, але з ним страва стане в рази смачнішою. На гарячій сковороді з половиною ложки олії обсмажте крупу до золотистого кольору. Достатньо готувати 5 хвилин, весь час помішуючи. Це не тільки вбереже пшоно від розварювання, а й додасть страві приємного горіхового присмаку.

Потім пшонянку заливають водою і ставлять на середній вогонь. Щоб зерна добре відокремлювалися одне від одного, краще використовувати якомога менше води – не більше 2 об’ємів рідини на 1 об’єм крупи. Коли страва закипить, зменшіть потужність конфорки до мінімуму. Накрийте кришкою і варіть 25 хвилин. Мішати не потрібно, якщо хочете отримати розсипчасту структуру.

У вже готову крупу додайте сіль, спеції, шматок масла або інші добавки на ваш вибір. Знову прикрийте кришкою і залиште ще на 10 хвилин, щоб суміш розпарилася і дійшла до ідеального смаку. Знаючи, як зварити пшоняну кашу на воді, ви зможете порадувати навіть тих близьких, які ніколи не любили крупи.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Кабачки в томаті “Фантастичні” на зиму без клопоту та стерилізації: 3 рецепти
  • Неймовірно смачні голубці без капусти: ви не здогадувалися про такий рецепт
  • Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім’ю



реклама у Нововолинськ