Головна Без категорії Як смачно приготувати баклажани: легкий варіант італійської класики

Як смачно приготувати баклажани: легкий варіант італійської класики

34
0

Джерело: www.unian.ua
Запечені баклажани по-пармськи – новинка літнього меню.

Що приготувати з баклажанів – рецепт / фото PixabayСезон баклажанів уже на носі. Спробуйте приготувати цю страву, щоб урізноманітнити свій літній раціон.

Цьогоріч цю страву спеціально розробила Маріанна Вільямс, експертка EatingWell.

Як повідомляється, цей полегшений варіант класичних баклажанів по-пармськи зберігає насичений смак, але без смаження в олії. Скибочки баклажанів спочатку запікаються, а потім укладаються шарами з томатним соусом, моцарелою і пармезаном. Такий спосіб приготування робить страву менш жирною і більш корисною. Це чудова вегетаріанська основна страва, яка чудово поєднується з пастою, хрустким хлібом або легким салатом.

Баклажани в духовці з сиром по-пармськиІнгредієнти:

  • 2 середніх баклажани, нарізаних кружальцями завтовшки по 1,2 см;
  • 4 столові ложки оливкової олії extra virgin (приблизно 60 мл);
  • 1 банка томатного соусу (680 г);
  • ⅓ склянки порваного листя свіжого базиліка (приблизно 10 г), плюс трохи для прикраси;
  • 1,5 ч. л. подрібненого свіжого орегано;
  • 2 середніх зубчики часнику;
  • 170 г моцарели (приблизно 1,5 склянки);
  • 4 столові ложки тертого пармезану;
  • ¼ склянки панірувальних сухарів (близько 15 г).

Як приготувати баклажаниРозігрійте духовку до 230 °C. Встановіть решітки на середній і нижній рівні. Застеліть два великих дека папером для випічки або змастіть антипригарним спреєм. Розкладіть скибочки баклажанів в один шар і змастіть з обох боків 3 ст. л. олії. Запікайте 20 хвилин, перевернувши шматочки і помінявши місцями дека через 10 хвилин.

У мисці змішайте томатний соус, базилік, орегано і часник. Викладіть близько 80 мл соусу на дно великої жароміцної сковороди або форми для запікання. Викладіть половину запечених баклажанів, зверху – 320 мл соусу, потім половину моцарели і 1 ст. л. пармезану. Повторіть шари.

Запікайте близько 10 хвилин, поки сир не почне плавитися, а соус не закипить по краях.

У невеликій мисці змішайте сухарі з рештою 1 ст. л. олії та рівномірно посипте зверху. Збільште температуру духовки до режиму гриля. Запікайте 3-4 хвилини до появи золотистої скоринки. Зверху посипте 1 ст. л. пармезану, що залишилася.

Перед подачею дайте страві постояти 10 хвилин. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком – перед вами ситна і затишна страва, яка сподобається всій родині.

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав ще, що можна приготувати з баклажанів.

Ще один варіант приготування баклажанів можете подивитися на відео:

Вас також можуть зацікавити новини:

  • І смачно, і дуже корисно: 12 поживних альтернатив звичайному хлібу
  • Чи безпечно готувати їжу на оливковій олії: дієтологи розвіяли всі сумніви
  • Учені з’ясували, який сік корисний для шлунка



реклама у Нововолинськ