Джерело: www.unian.ua
Стюардеса розповіла про страви та напої, яких слід уникати пасажирам під час польоту.
Вона пояснила: “Через тиск у салоні ми втрачаємо близько 30% смакових рецепторів. Тому компанії, які готують їжу для авіакомпаній, додають до неї набагато більше солі, щоб на висоті 12 км вона мала приємний смак”.
Як пише Express, незважаючи на популярність тостів і сендвічів із шинкою та сиром під час польотів, Селіна рекомендувала обирати більш корисні варіанти їжі, такі як салати. “Ви можете вибрати салат або фруктовий салат. Обов’язково пийте багато води до, під час і після польоту, щоб заповнити водний баланс”, – сказала вона.
Також бортпровідниця настійно рекомендувала мандрівникам, ніколи не пити водопровідну воду в літаку.
“Усім пасажирам… НІКОЛИ не пийте водопровідну воду з туалету літака”, – акцентувала вона.
Вона вказала, що численні дослідження підтвердили непридатність водопровідної води в літаку для пиття. Хоча дехто може відмахнутися від цього як від виверту, щоб збільшити продажі напоїв, Селіна запевняє, що це справжнісінький запобіжний захід для здоров’я.
Найкращим напоєм для бортпровідників у літаку є не що інше, як томатний сік, і це не просто дивна перевага – за цим стоїть наука.
Виявляється, цей сік також є найулюбленішим серед пасажирів, згідно з дослідженням, проведеним авіакомпанією Lufthansa.
Як пояснило видання, річ у тім, що політ на висоті змінює смакові рецептори через низький тиск і посушливі умови, впливаючи на те, як сприймаються смаки. Томатний сік містить умамі – пікантний смак, який залишається незмінним на великих висотах, гарантуючи, що він збереже свій смак.
Раніше УНІАН.Туризм писав, що стюардеса назвала найгірший напій, який подають у літаку.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Не тільки Болгарія і Туреччина: 6 країн, куди можна бюджетно поїхати у відпустку цього літа
- У гіршому випадку може вбити: туристів попередили про небезпеку черепашок на пляжі
- Експерт назвав найбезпечніше місце в літаку