Головна Без категорії Яку сіль не можна використовувати для консервування: все “позриває”

Яку сіль не можна використовувати для консервування: все “позриває”

13
0

Джерело: www.unian.ua
Розбираємося, яку сіль можна використовувати для консервування, а від якої краще відмовитися і чому.

Яку сіль можна використовувати для консервування, а яку – ні / колаж УНІАН, фото freepik.comПора закаток у розпалі, і багато господинь встигли вже закрити банку-другу огірочків і кабачкової ікри. У мистецтві консервації є свої тонкощі, але одну з них часто ігнорують – це сіль. І, якщо взяти “неправильну”, то можна залишитися взимку без заготовок. Розповідаємо, яка сіль придатна для консервації, а з якою можуть бути проблеми.

Яку сіль можна використовувати для консервуванняДля консервації зазвичай беруть кам’яну сіль грубого помелу. Саме на таку розраховані рецепти закруток і, якщо її замінити, то на виході можна отримати зовсім не те, що очікували.

Морська сіль без добавок теж може підійти – але вона теж має бути грубого помелу.

Яку сіль не можна використовувати для консервування:

  • Сіль екстра

Чи можна консервувати з сіллю екстра? Зазвичай її не використовують – з дрібною сіллю важко вгадати, щоб не пересолити: наприклад, в 1 ст. л. ложку кам’яної солі вміщується менше, ніж солі екстра.

  • Йодовану сіль

Йод у складі солі уповільнює процес бродіння, спотворює смак продуктів усередині банки, може змінювати їхній колір. Може, банки й не “здує”, але й гарної консервації з такою сіллю не вийде. І, хоча зараз і кажуть, що йодовану сіль роблять за іншою технологією, і вона не впливає на продукт – у цьому не можна бути впевненим на 100%.

Тому, якщо ви сумніваєтеся, чи можна робити заготовки на зиму з йодованою сіллю – правильно робите. Відкладіть її вбік і візьміть звичайну, кам’яну.

  • Сіль з антизлежувачами

Зараз нерідко в магазинах можна зустріти сіль з добавками – Е536, Е535, Е538. Це антизлежувачі, які додають до солі, щоб вона, власне, не злежувалася.

З цими добавками сіль для консервування, а особливо для сквашування і засолювання, взагалі не годиться. У кращому разі банки “здує”, але найчастіше вони просто “зривають”, так і не потрапивши на стіл.

Тож перед тим, як купувати сіль для консервації – кам’яну чи морську – обов’язково читайте склад на упаковці.

Раніше ми також розповідали, в якому посуді не можна варити варення і чому.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У чому вимочити печінку, якщо немає молока: цей спосіб господині тримають у секреті
  • Як правильно зберігати крупи влітку: поради, які заощадять гроші та нерви
  • Такої розсипчастої пшоняної крупи ви не готували: 3 хитрощі для найсмачнішої каші



реклама у Нововолинськ