Головна Без категорії Як посмажити яєчню з рідким жовтком: шеф-кухар розкрив простий лайфхак

Як посмажити яєчню з рідким жовтком: шеф-кухар розкрив простий лайфхак

17
0

Джерело: www.unian.ua
У цьому рецепті важливим є правильне використання вершкового масла.

Для пригротування ідеальної яєчні слід правильно використовувати масло та вчасно регулювати температуру / фото Pxhere.comЩоб приготувати ідеальну яєчню із рідким жовтком та хрустким білком, потрібно правильно використовувати один ключовий інгредієнт. Як це зробити, розповів кулінарний інструктор і шеф-кухар із більш ніж двадцятирічним досвідом Френк Прото. Про це пише Express.

“Секрет найкращої яєчні полягає в тому, щоб контролювати температуру та використовувати багато вершкового масла. Це просто”, – запевнив Прото.

Для початку, за його словами, важливо підготувати все необхідне до того, як яйця опиняться на сковороді, щоб потім, поки ви шукатимете, наприклад, лопатку, вони не пересмажилися або не підгоріли.

Антипригарну сковороду потрібно поставити на середньо-сильний вогонь, покласти у неї трохи вершкового масла, щоб змастити дно, а тоді вбивати яйця.

“Я розбиваю яйця об стільницю, а не об край сковороди, щоб уникнути потрапляння осколків шкаралупи”, – порадив Прото.

Якщо ж шматочки шкаралупи все ж потрапили у страву, потрібно виловити їх іншим уламком яєчної шкаралупи, оскільки “шкаралупа притягує шкаралупу”, каже шеф-кухар.

Вибиті на сковороду яйця слід посолити, додати дрібку чорного перцю, а тоді узяти більший шматочок вершкового масла і змащувати ним білки. Цей крок, стверджує кулінар, є вирішальним для ідеального застигання білка, при цьому жовток зачіпати не потрібно – він має залишитися рідким.

Щоб отримати “фірмову” хрустку скоринку знизу, яйцям слід готувати трохи довше, зменшивши вогонь, але при цьому треба стежити, щоб масло не переставало шипіти. Результатом має стати ідеально рідкий жовток з надзвичайно хрустким білком знизу.

Раніше УНІАН розповідав, що корисного у яйцях. Учені з’ясували, що ті, хто споживав приблизно 1,5 яйця на день, мали значно міцніші кістки. У них була на 72% більша щільність кісткової тканини стегна і на 83% більша – хребта, порівняно з тими, хто повністю уникав яєць. Це спростувало поширені міфи про шкоду яєць і підкреслило їхню роль у зміцненні скелета, особливо у людей із ризиком остеопорозу.

Що ж до впливу яєць на рівень холестерину в організмі, то дослідження показали, що вони майже не впливають на нього. Дієтологи запевнили, що вживати до двох яєць на день – це безпечно і не шкідливо для серця. Ба більше, жовтки містять антиоксиданти і корисні жири, які покращують стан серцево-судинної системи і організму загалом. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Як правильно варити кукурудзу: простий трюк зробить її ще смачнішою
  • Як пілот винищувача дізнається, що його “бачить” і взяв на приціл ворог
  • Лише дуже уважні знаходять число “683” за 6 секунд: надскладна головоломка



реклама у Нововолинськ