Джерело: www.unian.ua
Станом на сьогодні шпиталізовано вже 76 людей.
За останніми даними, після відвідин закладу до лікарень потрапили 76 людей, в тому числі 10 дітей та 2 вагітні жінки. Результати аналізів виявили бактерію Salmonella enteriditis у 25 гостей та 1 працівника ресторану.
Під час перевірки закладу фахівці Держпродспоживслужби виявили наступні порушення санітарних правил:
- інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів;
- неправильне зберігання кухонного інвентарю (відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого приладдя);
- неправильне зберігання продуктів (сипучі продукти зберігали у коридорі в підвалі, порушено товарне сусідство у холодильнику);
- інвентар для прибирання зберігався “неорганізовано” та не мав належного маркування;
- відсутні журнали, які б засвідчили контроль температурних режимів зберігання продуктів.
Крім того перевірка виявила, що у 16 із 23 працівників закладу не було медичної книжки.
Отруєння в ресторані КацурінаЯк писав УНІАН, 16 липня відомий український ресторатор Міша Кацурін повідомив, що отруївся у власному ресторані у Львові разом з іншими гостями закладу.
Оскільки йдеться про отруєння десятків людей, поліція відкрила кримінальну справу за фактом “порушення санітарних правил і норм”. Якщо будуть знайдені конкретні винуватці, їм може загрожувати покарання у широкому діапазоні – від штрафу у 17 тисяч гривень до 3 років в’язниці.
Вас також можуть зацікавити новини:
- У Дніпрі “швидка” врізалася в стовп: загинув медик, є постраждалі
- Збита у Києві п’яним працівником прокуратури жінка померла в лікарні, – генпрокурор
- На Донеччині загинув командир об’єднаної штурмової бригади “Лють”