Джерело: www.unian.ua
За словами фахівців, таку рибу легко їсти, адже зазвичай вона вже м’яка.
Чи безпечні такі кістки?Зазвичай така риба проходить процес консервування при високій температурі й тиску, що розм’якшує її кістки до такого стану, що їх легко жувати та перетравлювати.
“Цей процес руйнує структуру кальцію, роблячи кістки м’якими та безпечними для споживання”, – запевнила зареєстрована дієтологиня Ріма Клейнер.
Водночас є винятки.
“Я не рекомендую цілі консервовані кістки людям з проблемами ковтання після опромінення, неконтрольованим ГЕРХ (Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба – УНІАН) або дітям віком до 3 років. Я часто раджу клієнтам розтирати сардини або лосось з лимонним соком, щоб ще більше розбити залишки структури перед вживанням”, – зауважила зареєстрований дієтолог Луїза Мейсон.
Також якщо ви маєте проблеми з шлунково-кишковими розладами, то краще кісточки такої риби не вживати.
Чи корисні такі кісточки для здоров’я?Консервована риба є одним з найефективніших джерел біодоступного кальцію, запевняє Мейсон. Також консервовані кістки містять бор – мікроелемент, який важливий для метаболізму естрогену та збереження кісткової маси.
“Я раджу клієнтам вживати її (консервовану рибу – УНІАН) два-чотири рази на тиждень, чергуючи сардини, дикий лосось та анчоуси, щоб урізноманітнити споживання мікроелементів і мінімізувати вплив важких металів”, – наголосила дієтолог.
Зокрема під час одного з досліджень вчені виявили, що люди, які вживають консервовану рибу, можуть жити довше, ніж ті, хто її не їсть.
В іншому дослідженні науковці з’ясували, що вживання консервованих сардин є ефективнішим для здоров’я та довголіття, ніж прийом добавок з риб’ячим жиром. Також така риба допомагає людям отримувати більше омега-3.
Як їсти консервовану рибуКонсервована риба не лише доступна за ціною, але й проста у приготуванні й багато на білок.
“Крім того, ці консервовані морепродукти – це смачний, багатий на поживні речовини білок, який ідеально підходить для перекусу прямо з банки або додавання до салатів, пасти та піци”, – запевнила Клейнер.
Дієтолог радить змішувати їх у соус або поєднувати з крекерами та тостами.
Інші поради дієтологівРаніше дієтологи назвали 9 напоїв, які можуть покращити здоров’я вашого кишківника. За їхніми словами, до цього переліку увійшли кефір, комбуча, буряковий сік, джун, сливовий сік, імбирний чай, напій з яблучного оцту, м’ятний чай та латте з куркумою.
Також дієтолог назвала 8 закусок, які допоможуть позбутися жиру на животі за 30 днів. Зокрема такими продуктами виявилися грецький йогурт з ягодами, яблучні скибочки з мигдалевим маслом, хумус із сирими овочами, кисломолочний сир з корицею, варені яйця, невелика жменя змішаних горіхів, попкорн та едамаме.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Люди, які народилися в ці 6 дат, “запрограмовані” стати мільйонерами
- Як краще нарізати кавун: експерт поділився методом, який слід використовувати завжди
- “Дошка злетіла в повітря”: в Австралії серфер дивом вижив після нападу акули