Джерело: www.unian.ua
Щоб картопляне пюре вийшло повітряним, без грудочок і з ідеальною кремовою текстурою, достатньо додати всього два інгредієнти.
Перш за все, картоплю слід нарізати шматочками однакового розміру – так вона звариться рівномірно. Потім покладіть її в каструлю, залийте холодною водою, додайте трохи солі та варіть близько 20 хвилин до м’якості. Тепла або кипляча вода не підійде, оскільки тоді зовнішня частина звариться швидше, ніж середина.
Після варіння злийте воду і дайте картоплі трохи “висохнути” на кілька хвилин. Макс радить використовувати прес для пюре – він допомагає зробити масу однорідною та повітряною.
Що додати в пюре для смаку – порадаДва простих компоненти перетворюють звичайне пюре на ресторанне.
Розтоплене вершкове масло – додавайте першим. Воно надає м’якості та насиченого смаку, створюючи оксамитову текстуру
Тепле молоко – робить консистенцію гладкою та запобігає утворенню клейкої маси.
Після додавання молока та олії ретельно перемішайте, приправте сіллю та чорним перцем – і насолоджуйтеся ідеально кремовим пюре.
Як приготувати смачне пюре – нюансиНе перестарайтеся з перемішуванням – через це пюре може стати тягучим.
Використовуйте прес або сито, а не блендер. Це збереже легкість.
Щоб поліпшити смак, можна додати трохи мускатного горіха або смаженого часнику.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як приготувати картоплю в мундирі з хрусткою скоринкою.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Чому фісташки варто їсти щодня: дієтологи назвали 5 причин додати їх до раціону
- Що додати, щоб відбивні вийшли соковитими: шеф-кухар назвав несподіваний інгредієнт
- “Чудо-паста” з трьох інгредієнтів для здоров’я серця: дієтологи критикують популярний тренд













